GO, N(e)icuşorule!

Publicat: 14 dec. 2023, 08:00, de Ovidiu Zară, în OPINII , ? cititori
GO, N(e)icuşorule!

Au trecut deja trei ani de când Nicușor cu păru’ creţ a preluat fotoliul de primar general al Bucureștiului şi, dacă facem un inventar al realizării promisiunilor din timpul campaniei electorale, observăm că acestea au rămas doar vorbe în vânt.
Apa caldă şi căldura au fost o glumă proastă. Trenul metropolitan doar o fantasmă.
Demolarea restaurantelor construite ilegal în Parcul Herăstrău nu a fost nici măcar mimată.
Sistemul inteligent de semaforizare a rămas la stadiul de proiect.
Reglementarea haosului din publicitatea stradală şi consolidarea imobilelor cu risc seismic ridicat au devenit doar amintiri de campanie.
Parcurile Carol, Cişmigiu au devenit haznale, iar parcul IOR o ruină, fără ca useristul care se bătea cu cărămida în piept că va salva spaţiile verzi să fi făcut nimic.
Finalizarea lărgirii Prelungirii Ghencea a rămas la stadiul de promisiune.
Mare parte din incompetenţii şi corupţii pe care useristo-liberalul îi punea în cârca Gabrielei Firea se află în continuare în curtea Primăriei.
Pistele pentru biciclişti şi benzile unice destinate transportului public, alte gulgute.
Atragerea de fonduri europene, alt fiasco. Singurii bani europeni intraţi în puşculiţa Capitalei au fost de fapt rezultatul unor proiecte demarate de fostul primar general.
Trăgând linie şi adunând, constatăm că “realizările” actualului primar în cei trei ani de mandat sunt zero. Niciun proiect de investiții derulat de la cap la coadă nu a fost realizat de “salvatorul Bucureştiului”.
Cu toate acestea, fără nicio jenă, Nicuşor impostoru’ mai vrea un mandat de primar general. L-am văzut recent la o televiziune cum se autorecomanda candidatul “dreptei unite” şi cum explica cu patos că doar el, pe post de ales al “dreptei unite” poate bate stânga în beneficiul bucureştenilor. Sincer, am râs cu poftă ştiind că “dreapta unită” de care vorbea “alesul” i-a întors demult spatele, atunci când i-a sesizat neputinţa, neştiinţa şi mai ales aroganţa.
Fraţii lui useriştii, cărora le-a suflat în pupa ca să ajungă în Parlament, l-au abandonat demult. Liberalii care l-au înfiat ulterior l-au renegat şi ei. Nici pemepiştii lui Tomac, dornici de ciolan nu-l înghit şi fug de el ca dracu de tămâie, ştiind cât de rău s-a ars Orban pentru că l-a sprijinit.
Culmea, chiar şi cei mai fanatici susţinători ai săi, gen Caramitru, au realizat că un zero ridicat la putere nu are competenţa de a gestiona problemele unei capitale europene, aşa că acum îl taxează din toate părţile.
Practic, toată lumea a înţeles că fiecare zi de mandat al lui Nicuşor impostoru’ la şefia Primăriei a înseamnat un dezastru, astfel că încă patru ani cu el ar echivala cu o apocalipsă a Bucureştiului.
Problema este că singurul care nu vrea să înţeleagă că nimeni nu-l mai vrea Primar e chiar Nicuşor! Culmea este că niciunul dintre puţinii apropiaţi care i-au mai rămas alături nu îndrăznesc să-i spună pe şleau că ulciorul nu merge de mai multe ori la apă.
Am totuşi speranţa că Moş Crăciun va trece de Sărbători pe la biroul edilului impostor şi-i va şopti la ureche: GO, neicuşorule, căci orice om poate păcăli câţiva oameni tot timpul şi toţi oamenii o perioadă, dar niciodată nu va putea păcăli toţi oamenii tot timpul! Poate dacă-i spune Moş Crăciun, înţelege!
Apropo: poate-i îi explică Moşu’ şi etimologia cuvântului IMPOSTOR ca să nu avem vorbe la anchetă (“Persoană care, prin minciuni și prefăcătorie, își arogă o falsă identitate (și competență), vrând să pară ceea ce nu este”).