Google intră în recesiune

Google anunţă cea mai slabă creştere trimestrială din ultimul deceniu. „Motorul de căutare” este pe linia declinului, deoarece afacerile Alphabet sunt parte a unui fenomen economic îngrijorător.  

Vânzările giganţilor tehnologici Alphabet şi Microsoft au încetinit brusc, ceea ce sporeşte temerile legate de o încetinire a economiei, potrivit BBC.

Alphabet, care deţine Google şi YouTube, a declarat că vânzările au crescut cu doar 6% în cele trei luni până în septembrie, la 69 miliarde de dolari, pentru că firmele şi-au redus bugetele de publicitate.

Google intră în recesiune. Și Microsoft declară un declin

Este cea mai slabă creştere trimestrială a firmei americane din aproape un deceniu, în afara începutului pandemiei. Și Microsoft a declarat că cererea pentru computerele sale şi alte tehnologii a slăbit. Vânzările sale au crescut cu 11%, ajungând la 50,1 miliarde de dolari, marcând cea mai slabă creştere a veniturilor din ultimii cinci ani. De asemenea, Microsoft a declarat că se aşteaptă ca cererea pentru PC-urile sale şi pentru tehnologia de cloud computing să continue să scadă în acest an, deoarece clienţii din mediul de afaceri îşi reduc cheltuielile.De asemenea, vânzările în afacerea sa cu jocuri video Xbox s-au prăbuşit.

Profitul Alphabet a scăzut

Consumatorii şi întreprinderile din întreaga lume îşi reduc cheltuielile, pe măsură ce preţurile şi ratele dobânzilor cresc, alimentând temerile legate de o recesiune globală.

Un dolar american puternic a afectat, de asemenea, multinaţionalele americane, făcând mai costisitoare vânzarea produselor în străinătate.

Creşterea vânzărilor la firmă a încetinit timp de cinci trimestre consecutive.

Soarta tehnologiei pare sumbră

Marile firme de tehnologie şi-au văzut vânzările crescând în timpul pandemiei, pe măsură ce consumatorii şi angajaţii aţi au ajuns să se bazeze mai mult pe tehnologie. Dar soarta terhnologiei pare mai sumbră în climatul actual.

Multe alte companii de tehnologie au decis să concedieze personal, inclusiv Netflix şi Twitter, sau să încetinească ritmul de recrutare, cum ar fi platforma de socializare Snap.

Revenind la Alphabet și Microsoft, în ultimele luni au încetinit angajările.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Arafat şi şefii IGSU, cercetaţi penal de procurorii militari pentru vătămare...

Exploziile de la staţia GPL din Crevedia au scos în evidenţă modul defectuos de intervenţie al departamentului condus de Raed Arafat. Evenimentul de la...