Guvernul promite granturi culturale și ajutoare de stat dedicate actorilor independenți

Premierul Ludovic Orban și membrii Guvernului au continuat marți consultările cu reprezentanții sectorului cultural independent. Autoritățile promit un sprijin diversificat, cu fonduri de la bugetul de stat.

Discuțiile au avut în vedere continuarea și îmbunătățirea aplicării proiectelor finanțate din fonduri naționale și europene. S-a discutat despre sprijinul acordat de Guvern proiectelor culturale, granturile de care pot beneficia operatorii culturali organizați sub formă de SRL sau PFA pentru capital de lucru. S-a mai discutat de acordarea, pe parcursul acestui an, a indemnizației de șomaj pentru angajații a caror activitate a fost restricționată din rațiuni de protecție sanitară.

„Reprezentanții sectorului cultural independent vor fi implicați activ în consultările pentru definitivarea unei scheme de ajutor de stat dedicate actorilor independenți, aflată în lucru, într-o etapă avansată, la Ministerul Culturii”, anunță reprezentanții Guvernului într-o postare publicată marți seara, pe Facebook.

Conform acestora, vor fi derulate consultările și cu privire la crearea unui registru al operatorilor culturali, în scopul asigurării accesului nediscriminatoriu al entităților din sectorul cultural la măsurile de sprijin.

La întâlnirea de astăzi au mai participat, alături de Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul finanțelor, Florin Cîțu, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu și primarul general ales al Capitalei, Nicușor Dan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...