Grecii de la Enel i-au moștenit pe italieni! Îi ignoră pe clienți și oferă aceleași servicii lamentabile

Publicat: 24 nov. 2023, 14:30, de Andrei Ceausescu, în ACTUALITATE , ? cititori
Grecii de la Enel i-au moștenit pe italieni! Îi ignoră pe clienți și oferă aceleași servicii lamentabile

Enel România a schimbat acționariatul însă serviciile continuă să lase de dorit. Clienții sunt lăsați în beznă, sau sa confruntă cu greutăți atunci când vor să închidă un contract. Moștenirea italienilor e grea.

Italienii au plecat, au venit grecii. Dar au rămas reclamațiile clienților Enel. Se poate spune că grecii de la PPC au venit de puțin timp și că n-au reușit să pună totul la punct în aceste săptămâni. Însă la un telefone ar putea să răspundă, când un abonat al companiei dorește să anunțe că stă în beznă de ore întregi sau chiar de zile. Tarele italienilor par să se mutat și peste greci.

Stăm în beznă de sâmbătă seara. Și este miercuri

Ionica Vlaicu Velicu, din comuna Chirnogeni, Constanța, s-a plâns zilele trecute că nu i-a răsuns nimeni de la Enel. ”Cum e posibil, după atâtea apeluri, te sună… cu număr privat să nu suni înapoi… la 12:30 și-ti spune că în cel mai scurt timp vine echipa și rezolvă situația, vezi că nu vine, suni iar, te asigură că vin în cât de curând… Și tu tot în beznă ești de sâmbătă seara…și e miercuri seara…să nu te apuce toți dracii… cât de nenorociți să fiți voi ăștia de la Enel… Dacă erați voi în cauză, vă convenea???” s-a plâns Ionica Vlaicu Velicu.

Și Fane Pirlitu a scris miercuri că de sâmbătă nu are curent. ”Sat Valea Seaca, com Valu lui Traian, Constanța, Calea Dobrogei, 229 nr. casă. Nu avem curent de sâmbătă”, a spus acesta.

Este adevărat, în weekend-ul trecut, zona Dobrogei s-a confruntat cu o vreme imposibilă, care a afectat sistemul energetic național. Însă nu ar fi trebuit să afecteze comunicarea Enel cu clienții său.

Aurora Morar: ”Buna ziua, suntem de la Somoșcheș,  comuna Cermei. Nu avem pe stradă curent, nu ne răspunde nimeni la telefon nici măcar la domnul vice. Vă rugăm faceți ceva, merg copii la școală și oameni la serviciu. E beznă pe stradă”, s-a plâns Aurora Morar.

Alexandra Gherasim susține că ”nu răspunde nimic la deranjamente ENEL București, 0219291/080070888. Am rămas fără curent electric. Ce trebuie să fac, pe cine contactez?”

Carmen Petrișor susține că nu poate lua legătura cu serviciul Deranjamente. ”Buna ziua! La Eforie Nord, Constanta, pe B-dul Republicii nr. 32 este întrerupt curentul electric, de aseară! Nu se poate lua legătura cu Serviciul Deranjamente! Știe cineva daca se lucrează?! Mulțumesc!” a spus aceasta.

Un al locuitor spune că nimeni nu răspunde la deranjamente, 0239929, pentru zona Viziru și Lanurile.

Enel a uitat să treacă în baza de date o comună reînființată în urmă cu 18 ani

Ca să arate cum italienii și-au bătut joc de clienți, Adrian Roșu, primarul din Fântânele, Constanța, a spus că, după mai bine de 18 ani, de când comuna a fost reînființată, localitatea nu există în baza de date a furnizorului de energie electrică: „Duminică, până în ora 21 a fost afectată toată localitatea. După ce au dat drumul la curent, undeva la 50% nu este alimentată corespunzător la energie electrică. Până nu vor schimba rețeaua, degeaba. De câte ori se rupe câte un cablu ei le înnădeau, Enel vrea doar bani. Problema este că toate se sparg în capul meu. Eu nu sunt mulțumit deloc de cum se lucrează. Acum înțeleg, a fost Cod Roșu, nu te pui cu natura, dar în general nu sunt mulțumit. Am sunat duminică și le-am spus că pe 3 străzi sunt cabluri rupte. Ei mi-au spus că pot prelua o singură reclamație la un apel și au spus să efectuez mai multe apeluri. Le-am spus că eu sunt primarul comunei Fântânele, iar ei mi-au spus că nu există această comună. Dar când mi se emit facturi de zeci de mii de lei, atunci există? Noi ne-am reînființat în 2005. La mine poate se mai ține cont că am o funcție publică, dar sună un cetățean din comună, și cei de acolo îi zic că nu există comuna respectivă. La nivelul acesta suntem, ce să mai vorbim de intervenții…”, a spus Roșu, citat de Replica Online.

Beznă în multe sate din Arad

În județul Arad, locuitorii din mai multe localități, precum Vinga, Bodrogu Vechi, Șagu, Socodor, Livada, Vladimirescu, acuză faptul că întreruperile de curent sunt tot mai dese și mai lungi. Fapt recunoscut și de către oficialii Enel. „În ceea ce privește întreruperile operatorului de distribuție privind alimentarea cu energie electrică, pe lângă cele programate, au fost înregistrate și întreruperi accidentale, pentru care echipele noastre au intervenit în cel mai scurt timp posibil, pentru a respecta standardele de performanță ale serviciului de distribuție.

Acestea au avut mai multe cauze, printre acestea numărându-se întreruperi pe fondul condițiilor meteo deosebite, defecțiuni cauzate de factori externi (defecțiuni în instalațiile terților sau daune produse de aceștia), defecțiuni în instalațiile operatorului de distribuție.

Dacă o întrerupere accidentală a alimentării cu energie electrică afectează punctual un client, o altă cauză poate fi depășirea puterii maxime avizate la nivelul locului de consum (când un client bagă simultan în priză mai multe aparate mari consumatoare de energie, iar instalația internă nu este dimensionată corespunzător)”, au spus cei de la Enel, citați de Special Arad.

Am de gând să îi notific prin executor judecătoresc

Cristina Bedelici are o problemă cu contractul. ”Bună ziua! A avut cineva probleme cu închiderea contractului la Enel? Recent am vândut casa și ei tărăgănează închiderea contractului. După ce i-am anunțat că imobilul a fost instrăinat, mi-au comunicat că este de durată închiderea acestui contract. Eu nu mai plătesc pentru că nu mai locuiesc acolo și nu consum eu curent, ci noul proprietar. Mi-au spus să fac o cerere să mi se taie curentul, dar curentul se va tăia cam în circa 30 de zile, chiar mai mult. Noul proprietar nu poate să încheie alt contract, (oricum vroia să facă la CEZ). Ce este de făcut? Am de gând să îi notific prin executor judecătoresc”, a spus Cristina Beldici.

PPC, noii patroni ai Enel România

Public Power Corporation (PPC), cea mai mare companie energetică din Grecia, la care statul elen este cel mai mare acționar, cu peste 34% din capital, a transmis la jumătatea lunii trecute finalizarea tranzacției de achiziție a operațiunilor din România ale grupului italian Enel.

″PPC anunță finalizarea tranzacției prin care a achiziționat participațiile deținute de către Grupul Enel în România, încheind cu succes prima sa extindere majoră pe piața externă. Finalizarea tranzacției reprezintă un eveniment de referință pentru strategia de creștere a PPC, prin achiziționarea unui portofoliu semnificativ de proiecte regenerabile (deopotrivă finalizate și în curs de dezvoltare), dar și a operațiunilor de distribuție și furnizare a energiei electrice din România″, se arată într-un comunicat al PPC.