Grecii protestează împotriva vaccinării obligatorii a personalului medical

Vaccinarea obligatorie a personalului medical a intrat în vigoare miercuri în Grecia, unde cei care refuză vaccinarea riscă să fie daţi afară, iar personalul nevaccinat riscă să fie suspendat.

Aproximativ 10.000 de angajaţi din sănătate, nevacinaţi până în prezent, sunt ameninţaţi cu suspendarea în întreaga ţară, ei reprezentând 10% din întregul efectiv sanitar, potrivit unor estimări ale Federaţiei Naţionale elene a Muncitorilor din Spitalele Publice.

Îndemnăm personalul din sănătate să se vaccineze, însă suntem împotriva vaccinării obligatorii, care ridică o problemă democratică”, a declarat AFP un membru al Comitetului Executiv al Federaţiei Naţionale elene a Muncitorilor din Spitalele Publice, Dimitris Kourouvalakis.

Această federaţie „va îndemna la grevă şi la o manifestaţie în faţa sediului Ministerului Sănătăţii, în cazul suspendării”, a ameninţat preşedintele acesteia, Michalis Giannakos, la agenţia de greacă de presă ANA.

Mai multe manifestaţii au avut loc miecuri, la diverse spitale din ţară, împotriva vaccinării obligatorii şi în vederea sublinierii consecinţelor asupra funcţionării serviciilor de sănătate a concedierii personalului.

Guvernul a adoptat măsuri în vederea încurajării unui maximum de persoane să se vaccineze, în lupta împotriva răspândirii variantei indiene (delta) a SARS-CoV-2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Șeful medicilor din Dolj, Tudorel Ciurea, cere „taxă de protecție” pentru...

Colegiul Medicilor Dolj a devenit, din octombrie 2020, feuda nababului medic Tudorel Ciurea. Practic, din acel moment, medicii doljeni au intrat în era șantajului...