Greu pentru profesori să mai prindă elevii la școală

Avem cel mai trunchiat an școlar din istorie. Încă de când precedentul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, lansa ideea acestei noi structuri implementate pentru anul școlar 2022 – 2023, am argumentat că principiul pedagogic de la care s-a plecat este corect, dar că școala românească are specificul său și că riscăm să ajungem la situația în care să ne jucăm de-a învățământul.

E total greșit să iei un model de sistem dintr-o altă țară, chiar dacă vorbim de un stat cu performanță în Educație, și să-l aplici în România fără a depune un minim de efort de a-l adapta.

Am spus că ideea unei pauze de înmagazinare a informațiilor acumulate de elevi, la intervaluri de patru săptămâni, este bun, din punct de vedere teoretic.

Dar, cum foarte bine se spune, practica ne omoară.

În școala românească s-au format niște obiceiuri, de care e imposibil să te dezici instant.

Citește mai departe pe România Liberă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Cristina Todoran și Ludovic Orban. Fotografie realizată în Photosop

Prima reacție a lui Orban după scandalul scrisorii pierdute a amantei...

Ludovic Orban și-a făcut prima apariție publică după ce PUTEREA.RO a publicat scrisoarea pierdută a fostei sale amante. Orban se plimba galant și zâmbăreț...