Greva angajaților unui centru de vaccinare: Oamenii nu au fost plătiți din aprilie

Angajații unui centru de vaccinare au intrat în grevă. În Carei, Satu Mare, angajații refuză să mai lucreze în semn de protest față de Ministerul Sănătății.

În replică, ministrul Sănătății spune că plățile sunt în grafic și că nu sunt înregistrate întârzieri.

„Plățile s-au făcut în cursul acestei săptămâni către toate centrele de vaccinare aflate în subordinea autorităților locale. Este o metodologie prin care centrele de vaccinare cer finanțare de la autoritățile locale, au o perioadă pentru a depune această cerere, autoritățile locale solicită finanțare către direcțiile de sănătate publică, există din nou o perioadă pentru transmiterea acestor cereri, pentru a da posibilitatea autorităților locale, a tuturor, să centralizeze datele, DSP-urile solicită finanțare Ministerului Sănătății, care și acesta are nevoie de câteva zile pentru a centraliza.

Ultimele plăți le-am făcut cele aferente lunii aprilie și, din câte stiu, în urmă cu o săptămână s-au realizat deschiderile de conturi. De acolo se mai solicită Ministerului de Finanțe alimentarea cu bani în acele conturi, după care se face plata. Deci, săptămâna trecută, vineri, s-au făcut deschiderile de conturi.

În această lună, niciunde pe acest circuit nu au fost întârzieri în afara perioadei”, a spus Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...