Grevă de avertisment în zeci de prefecturi. Principalele nemulțumiri ale angajaților

Aproximativ 1.500 de angajați din mai multe prefecturi din țară au intrat joi în grevă de avertisment, nemulțumiți de condițiile de salarizare (sursa foto debanat.ro).

Este vorba în principal de membri ai Sindicatului ,,Egalitatea” al Funcţionarilor Publici şi Personalului Contractual din Administraţia Publică, reprezentând prefecturi din 33 de judeţe.

Conform sindicaliștilor, la acţiunea de protest au luat parte în total peste 1.500 salariaţi, ce au oprit  lucrul timp de o oră, între 10 și 11, la sediile prefecturilor din judeţele afiliate. 

Principala nemulțumire vizează modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice şi trecerea personalului angajat în prefecturi din categoria funcţiilor teritoriale în cea a funcţiilor de stat.

În opinia lor, funcţiile publice din instituţiile prefectului ar trebui să fie asimilate funcţiilor publice de stat, întrucât în desfăşurarea activităţii lor, funcţionarii publici reprezintă şi apară interesele statului, fapt prevăzut de Constituţia României.

Conform sindicaliștilor, în prezent un funcţionar public din instituţia prefectului are un salariu mult mai mic decât un funcţionar public din consiliul judeţean, primării şi servicii publice deconcentrate.

În vreme ce un angajat la prefectură obține la nivel maxim 3.600 lei lunar, la consiliile judeţene si serviciile subordonate venitul ajunge și la 6.000 lei lunar iar la serviciile deconcentrate – la 5.000 lei lunar.

Sindicatul ,,Egalitatea” al Funcţionarilor Publici şi Personalului Contractual din Administraţia Publică reprezintă Instituţiile Prefectului din judeţele Arad, Argeş, Bacău, Braşov, Bistriţa-Năsăud, Bucureşti, Buzău, Caraş Severin, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vaslui şi Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...