Greva spontană din transportul bucureștean, declarată ilegală de judecători. Circulația trebuie reluată imediat

Magistrații Tribunalului București au decis suspendarea protestului de la Societatea de Transport București. Joi dimineață, o bună parte dintre autobuze, troleibuze sau tramvaie nu au ieșit pe trasee după ce șoferii sau vatmanii au decis să rămână la sediul societății.

Magistrații au dispus „reluarea imediată a activității”, potrivit decizie pronunțate. Sentința tribunalului este executorie, dar poate fi atacată cu apel.

„Acţiune foarte gravă, care afectează foarte mulţi bucureşteni, din toate categoriile, copii care trebuie să meargă la şcoală, oameni care merg la serviciu”, a declarat joi dimineață Nicuşor Dan, referitor la acest incident.

Edilul a calificat greva ca fiind ilegală, precizând că este o lege a dialogului social care obligă la nişte paşi procedurali pentru ca patronatul să ia la cunoştinţă de revendicări. În plus, există o obligaţie legală de a fi asigurată o treime din activitate, lucru care nu s-a întâmplat.

În opinia primarului, nu este nimic spontan ci o grevă orchestrată de sindicatul reprezentativ.

„Avem dovezile şi avem scrise şi depuse plângerile penale împotriva liderilor sindicali. Dincolo de o grevă organizată de sindicat, este o grevă politică, al cărei lider este domnul Petrariu, consilier general de la PSD, avem dovezi. Îmi pare rău că şoferii au căzut în plasa acestor manipulări care au un substrat politic. Fac apel la şoferi să înţeleagă gravitatea acţiunilor lor, care afectează viaţa bucureţenilor. Vreau să le transmit că sunt deschis la un dialog cu ei, nu prin intermediul liderilor de sindicat care au organizat acest protest ilegal, îi aștept la discuţii, să îşi aleagă reprezentanţii care vor veni la discuţii”, a transmis Nicuşor Dan.

Despre situaţia de la Societatea de Transport Bucureşti, primarul Capitalei a spus că, la momentul în care a ajuns în Primărie, datoriile companiei erau de 1,2 miliarde lei. În prezent, au fost reduse la 760 de milioane de lei, datorie eşalonată cu ANAF.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole