Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, acuză sindicatul de la metrou

Stațiile de metrou sunt închise și nu este permis accesul călătorilor în subteran. Potrivit companiei, angajații sunt cei care au blocat calea de rulare, dar protestul este unul spontan, nelegal. Metrourile ar fi trebuit să se pună în mișcare la ora 5 dimineața, dar niciun călător nu a fost lăsat să coboare în subteran. Oamenii au găsit porțile cu lacătul pus și un afiș care anunța că este grevă spontană.

Mai exact, compania spune că „aşa-zisul protest spontan reprezintă în fapt o acţiune sindicală, în timpul căreia reprezentanţii USLM au refuzat orice tentativă de dialog cu conducerea Metrorex. Deşi sindicaliştii au lăsat de înţeles că ar avea o listă de cereri, invitaţiile repetate de întâlnire cu managementul companiei au fost ignorate complet pe parcursul nopţii”.

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă, acuză sindicatul de la metrou că a declanșat greva din cauza anunțului privind închiderea spațiilor comerciale de la metrou. Ministrul precizează că nu va ceda presiunii sindicaliștilor.

Conflictul dintre administrație și sindicatul Metrorex a ajuns ieri într-un punct decisiv

O acțiune ilegală dă peste cap viața unui întreg oraș. Când interese mafiote sunt amenințate, o mână de oameni se agită pentru păstrarea unor privilegii și sinecuri. Faptul că sindicatul USLM blochează metroul bucureștean este o palmă dată întregii Românii„, a transmis ministrul Transporturilor pe pagina sa de Facebook. 

Conflictul dintre administrație și sindicatul Metrorex a ajuns ieri într-un punct decisiv, după ce conducerea Metrorex a anunțat că va evacua spațiile comerciale din stații, pentru că acestea “pun în pericol siguranța transportului subteran, cu afectarea directă a exigențelor de securitate la incendiu și evacuarea persoanelor în caz de urgență.”

Aceste spații sunt însă subînchiriate de sindicatul condus de Ion Rădoi și, imediat după aceea, acesta a criticat decizia, arătând că se va judeca cu compania pentru a obține anularea deciziei. Totuși, sindicaliștii nu au făcut referire la nicio intenție de protest, conflictul dintre management și sindicat, legat de spațiile comerciale nefiind unul de muncă ci un conflict comercial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...