Grindeanu făcut KO de Predoiu în scandalul tunului imobiliar al spitalelor CFR

Tunul imobiliar pregătit de ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu prin care spitalele CFR urmează să fie date gratis către baronii locali ai PNL și PSD a fost aruncat în aer de către ministrul Justiției Cătălin Predoiu.

Sorin Grindeanu, pas cu pas, pe urmele lui Relu Fenechiu

Printr-un troc politic haiducesc, ca pe vremea celebrei Ordonanțe 13 din 2017, premierul Nicolae Ciucă, la propunerea ministrului Sorin Grindeanu, care era premier în 2017, a dat în noaptea de 25 mai 2023, Ordonanța de Urgență nr. 41/2023 prin care 15 spitale CFR ale Ministerului Transporturilor vor fi date gratis unor baroni locali ai PSD și PNL.

Numai că această ordonanță este ilegală și prima dovadă de ilegalitate constă în faptul că Ministerul Justiției nu a avizat această ordonanță, iar justificarea neavizării reiese clar din documentul transmis primului ministru Nicolae Ciucă pe 23 mai 2023, adică cu două zile înainte de adoptarea acestei ordonanțe de urgență. PUTEREA a semnalat imediat acest aspect și multe alte ilegalități privind trecerea acestor spitale  CFR către autoritățile locale (Ultimul tun imobiliar al lui Grindeanu: Spitalele CFR date gratis baronilor locali PSD și PNL). Numai că Sorin Grindeanu vrea cu orice preț ca spitalele CFR să ajungă cât mai repede la baronii locali ai PSD și PNL, chiar dacă este ilegală toată afacerea, călcând în picioare legislația mai rău decât fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu.

Cătălin Predoiu: Nu rezultă efectiv care este actul prin care se realizează transferul spitalelor CFR”

Disperarea lui Sorin Grindeanu de a teleporta ilegal spitalele CFR este demonstrată și de faptul că nu a pus în transparență acest proiect de ordonanță de urgență. De asemenea, proiectul de ordonanță de urgență nu are avizul Consiliul Economic și Social.

Însă, tupeul și disperarea lui Grindeanu de a „mărita” cât mai repede spitalele CFR este demonstrată și de faptul că n-a ținut cont de observațiile menționate în avizul negativ al Ministerului Justiției.

„Nu rezultă efectiv care este actul prin care se realizează transferul spitalelor, respectiv prezenta ordonanță de urgență, sau HG la care face referire, iar pe de altă parte, nu rezultă care este actul prin care se transferă atribuțiile și competențele MTI”, se menționează, negru pe alb, în avizul negativ al Ministerului Justiției.

Mai mult, Cătălin Predoiu a precizat că ”Utilizarea sintagmei „în domeniul public al unei entități” este contrară art.136 din Constituție conform căruia titularul dreptului de proprietate publică este statul sau UAT și autoritățile administrației publice centrale”.

Ca atare, concluzia transmisă premierului Nicolae Ciucă de ministrul Justiției demonstrează clar ilegalitatea acestui tun imobiliar regizat de Sorin Grindeanu: „Este necesară completarea Notei de fundamentare și a preambulului proiectului cu justificări suplimentare din care să rezulte că există o situație extraordinară care impune adoptarea urgentă a acestor norme în vederea în vederea evitării unor grave atingeri aduse interesului public”.

Practic, prin cele patru pagini de observații ale Ministerului Justiției privind trecerea ilegală a celor 15 spitale către baronii PNL și PSD, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu poate ajunge în ghearele DNA așa cum s-a întâmplat în urmă cu 10 ani cu fostul ministru Relu Fenechiu.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...