Gripa: Un vaccin universal ARN mesager, în următorii doi ani?!

La nivel global, gripa provoacă, anual, între 300.000 și 650.000 de decese. Așa că lupta contra gripei este permanentă. Potrivit The Guardian, ar fi posibil ca, în următorii doi ani, să avem o versiune universală a vaccinului. Este vorba de un vaccin experimental, bazat pe ARN mesager, tehnologie folosită contra Covid-19, folosit pe șoareci și dihori. Ceea ce deschide calea testelor clinice pe oameni.

Și ar fi un pas major în lupta contra unei potențiale pandemii devastatoare, subliniază profesorul John Oxford de la Universitatea Queen Mary din Londra în The Guardian, deși nu a fost implicat în acest studiu.

Potrivit prof. John Oxford, acest vaccin pus la punct în cadrul Universității Pennsylvanie, ar putea fi finalizat în iarna viitoare. Potențialul este enorm și cred că noi subestimăm adesea aceste virusuri respiratorii, a declarat acesta la BBC.

În prezent, vaccinurile contra gripei oferă protecție contra a la patru sușe ale virusului, Vaccinul antigripal este  actualizate în fiecare an.

Potrivit acestui studiu, publicat în revista Science, noul vaccin ar putea pregăti sistemul imunitar să lupte contra a 20 de subtipuri ale virusurilor gripale A și B. Asta înseamnă că va asigura protecție contra oricărui virus gripal.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

La un pas de tragedie, tot în Dâmbovița. O cisternă cu...

O nouă tragedie era să aibă loc tot în județul Dâmbovița. O cisternă plină cu GPL a acroșat un parapet pe autostrada București-Pitești și...