Gripa: Un vaccin universal ARN mesager, în următorii doi ani?!

La nivel global, gripa provoacă, anual, între 300.000 și 650.000 de decese. Așa că lupta contra gripei este permanentă. Potrivit The Guardian, ar fi posibil ca, în următorii doi ani, să avem o versiune universală a vaccinului. Este vorba de un vaccin experimental, bazat pe ARN mesager, tehnologie folosită contra Covid-19, folosit pe șoareci și dihori. Ceea ce deschide calea testelor clinice pe oameni.

Și ar fi un pas major în lupta contra unei potențiale pandemii devastatoare, subliniază profesorul John Oxford de la Universitatea Queen Mary din Londra în The Guardian, deși nu a fost implicat în acest studiu.

Potrivit prof. John Oxford, acest vaccin pus la punct în cadrul Universității Pennsylvanie, ar putea fi finalizat în iarna viitoare. Potențialul este enorm și cred că noi subestimăm adesea aceste virusuri respiratorii, a declarat acesta la BBC.

În prezent, vaccinurile contra gripei oferă protecție contra a la patru sușe ale virusului, Vaccinul antigripal este  actualizate în fiecare an.

Potrivit acestui studiu, publicat în revista Science, noul vaccin ar putea pregăti sistemul imunitar să lupte contra a 20 de subtipuri ale virusurilor gripale A și B. Asta înseamnă că va asigura protecție contra oricărui virus gripal.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...