„Gura lumii”: Care ar fi motivul pentru care Nicușor Dan nu mai e „dorit”

În ultimele zile tot a umblat vorba că Nicușor Dan nu ar mai fi „dorit” de către consilierii PNL. Ar exista și un motiv, potrivit „gurii lumii” – respectiv surse invocate de către mass media.  

Potrivit unor surse politice, adevăratul motiv pentru care liberalii nu vor să îl mai susțină pe Nicușor Dan are legătură cu suspendarea lucrărilor la construcţia din Aleea Modrogan nr. 1, unde se află şi sediul central al PNL, notează B1 TV.

Nicușor Dan a anunțat că sistarea lucrărilor rămâne în picioare, după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea dezvoltatorului de suspendare a deciziei de oprire a lucrărilor.

Lucrările la construcţia din Modrogan 1 rămân suspendate. Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea dezvoltatorului de suspendare a deciziei de oprire a lucrărilor. Am reuşit să oprim speculaţiile imobiliare ale vechii administraţii. În acelaşi timp, am aprobat în acest mandat zeci de cereri de dezvoltări urbane corecte pentru zona istorică a Bucureştiului. Este dovada faptului că lucrurile se pot face şi altfel: legal şi fără mutilarea spaţiilor verzi sau a zonelor încărcate de istorie”, scrie edilul general, pe Facebook.

Și Clotilde

Pe 11 iulie, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunţa că şantierul din curtea sediului central al PNL a fost sistat de instanţă.

Judecătorii au oprit betonarea din Aleea Modrogan nr. 1A, grădina Vilei Filipescu-Brâncoveanu, monumentul istoric din curtea sediului central al PNL. Justiţia a făcut treaba Prefecturii Bucureşti şi a Inspectoratului de Stat în Construcţii, două instituţii care au asistat impasibile la distrugerea unei zone cu un grad maxim de protecţie, cu toate că au fost sesizate de Primăria Sectorului 1”, scria Armand, pe Facebook.

Ea menţiona că în ianuarie 2021 a început demersurile de verificare a documentaţiei elaborate de funcţionarii din Primăria Sectorului 1 pentru şantierul din Aleea Modrogan 1A. „Pentru mine este ireal cum nimeni nu a văzut că s-au tăiat zeci de copaci şi cum a răsărit un şantier în curtea sediului central PNL, într-o zonă mega protejată de lege”, transmitea Armand.

Potrivit edilului Sectorului 1, Vila Filipescu-Brâncoveanu reprezintă un monument istoric „cu grad maxim de protecţie”, iar conservarea sa este obligatorie. Clotilde Armand adăuga că, în decembrie 2019, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat construcţia de „locuinţe colective”, deşi parcela face parte dintr-un „spaţiu verde amenajat”.

Liderii PNL ar fi cerut președintelui organizației București, Ciprian Ciucu, retragerea sprijinului politic pentru primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, potrivit unor surse citate de g4media.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole