Guvernul a anunțat câți bani dă la rectificarea bugetară și ce se întâmplă cu salariile de la stat

Veste bună dinspre Guvernul României, care anunță o rectificare bugetară pozitivă și o scădere a deficitului. Asta înseamnă că salariile de la stat și buna funcționare a instituțiilor publice vor fi asigurate, inclusiv serviciile de transport și încălzire ale bucureștenilor.

Vestea este însă mai puțin bună din perspectiva cifrelor, care arată că nu vom avea parte și de noi investiții.

Noile date bugetare

Guvernul României a anunțat că a finalizat analiza pentru ultima rectificare bugetară din acest an.

Această rectificare, care va fi pozitivă, are în vedere o creștere a veniturilor bugetului general consolidat cu 500 milioane lei.

„Rectificarea asigură toate sumele necesare pentru plata drepturilor salariale și a celor din sfera asistenței sociale, precum și pentru buna funcționare a tuturor instituțiilor publice, până la sfârșitul anului.

Totodată, s-a decis crearea cadrului legal pentru creșterea gradului de îndatorare a Primăriei Capitalei, pentru a permite plata serviciilor de transport, distribuție și furnizarea energiei termice pentru populație în sistem centralizat.

Guvernul va continua procesul de elaborare a proiectului de buget pentru anul viitor, astfel încât aprobarea acestuia să poată avea loc în prima jumătate a lunii decembrie”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Guvern.

În ceea ce privește deficitul bugetului, acesta scade de la 5,84 la sută la 5,74 la sută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...