Guvernul a decis ca toate secțiile ATI din țară să fie verificate, ca urmare a incendiului de la spitalul din Piatra Neamț

Toate secțiile ATI de la spitalele din țară vor fi verificate, începând de luni, a decis guvernul, în urma ședinței convocate de premier la Palatul Victoria. Decizia a fost luată ca urmare a incendiului izbucnit la Spitalul Județean Neamț.

La ședința de duminică dimineață au participat pe lângă premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență secretarul de stat Raed Arafat, șeful IGSU Dan Paul Iamandi și directorul Inspecției Sanitare de Stat, Mioara Comana.

În ședință s-a discutat despre intervenția de la Spitalul Județean din Piatra Neamț, stadiul transferului pacienților supraviețuitori și a fost solicitată colaborarea tuturor instituțiilor abilitate în desfășurarea cu celeritate a anchetei pentru stabilirea cauzei incendiului.

Participanții la ședință au decis ca începând cu ziua de luni, echipe mixte ale Direcțiilor de Sănătate Publică și ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență să verifice toate secțiile ATI din țară de la nivel național pentru verificarea instalațiilor și a condițiilor de punere în funcțiune a aparaturii medicale, scrie Digi24.

Un incendiu puternic a izbucnit sâmbătă seara la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, zece persoane au decedat și alte șapte sunt rănite.

Printre aceștia se numără și medicul de gardă care a încercat să-i salveze pe pacienți. Acesta prezintă arsuri de gradul II și III pe o mare parte din suprafața corporală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...