Guvernul Cîțu discută transformarea prefecților și subprefecților în demnitari și scoaterea lor din categoria funcționarilor publici (SURSE)

În cadrul ședinței de Guvern de astăzi, Guvernul Cîțu discută, în primă lectură, un proiect de ordonanță de urgență care ar scoate prefecții și subprefecții din categoria înalților functionari publici și transformarea lor în demnitari.

Proiectul de OUG, care modifică actualul Cod Administrativ, mai prevede și înființarea unui nou post, de secretar general al instituţiei prefectului, care este înalt funcționar public și asigură conducerea operativă a instituţiei, au declarat surse guvernamentale pentru G4media.ro.

Mai exact, dacă modificarea va fi adoptată de guvern, premierul va putea numi prefecții din rândul membrilor de partid, fără ca aceștia să mai trebuiască să intre în rândul funcționarilor publici prin tot felul de aranjamente precum cel făcut de Traian Berbeceanu, actualul prefect al Capitalei.

De altfel, proiectul de OUG prevede condiții laxe pentru ca o persoană să fie numită în funcția de prefect. Astfel, e nevoie ca un prefect să fi absolvit un program specializat organizat de Institutul Naţional de Administraţie, dar pentru foștii senatori sau deputați obligativitatea dispare. 

Mai multe articole...

Cele mai citite articole