Guvernul a suplimentat bugetul MTI pentru plata unor datorii ale Companiei Naţionale „Căi Ferate”

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, prin două hotărâri, suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) pentru plata unor arierate şi a unor datorii înregistrate la nivelul Companiei Naţionale „Căi Ferate” SA, potrivit unui comunicat de presă al Executivului.

Astfel, una dintre hotărâri prevede suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, pe anul 2021, cu suma de 115 milioane lei, pentru plata arieratelor pe care Societatea Comercială Electrificare CFR SA (filială a Companiei Naţionale „Căi Ferate” SA) le are către bugetul general consolidat al statului. Compania Naţională „Căi Ferate” SA se confruntă, începând din anul 2019, cu o lipsă acută a lichidităţilor, pe fondul neîncasării creanţelor de la principalii clienţi, ceea ce a condus la acumularea de plăţi restante către societăţile afiliate, precizează sursa citată.

Conform comunicatului, a doua hotărâre prevede suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, pe anul 2021, cu suma de 32,2 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pentru anul 2021, pentru Compania Naţională „Căi Ferate” SA.

Compania Naţională ‘Căi Ferate’ SA va utiliza suma primită pentru achitarea obligaţiilor restante către Societatea Comercială „Informatica Feroviară” SA„, se spune în comunicat. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...