Guvernul a suplimentat bugetul MTI pentru plata unor datorii ale Companiei Naţionale „Căi Ferate”

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, prin două hotărâri, suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) pentru plata unor arierate şi a unor datorii înregistrate la nivelul Companiei Naţionale „Căi Ferate” SA, potrivit unui comunicat de presă al Executivului.

Astfel, una dintre hotărâri prevede suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, pe anul 2021, cu suma de 115 milioane lei, pentru plata arieratelor pe care Societatea Comercială Electrificare CFR SA (filială a Companiei Naţionale „Căi Ferate” SA) le are către bugetul general consolidat al statului. Compania Naţională „Căi Ferate” SA se confruntă, începând din anul 2019, cu o lipsă acută a lichidităţilor, pe fondul neîncasării creanţelor de la principalii clienţi, ceea ce a condus la acumularea de plăţi restante către societăţile afiliate, precizează sursa citată.

Conform comunicatului, a doua hotărâre prevede suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, pe anul 2021, cu suma de 32,2 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pentru anul 2021, pentru Compania Naţională „Căi Ferate” SA.

Compania Naţională ‘Căi Ferate’ SA va utiliza suma primită pentru achitarea obligaţiilor restante către Societatea Comercială „Informatica Feroviară” SA„, se spune în comunicat. 

Mai multe articole...

Cele mai citite articole