Guvernul pompează prin IMM Plus 12,5 miliarde de lei în economie. ”IMM-urile, coloana vertebrală a economiei”

Publicat: 22 apr. 2024, 16:58, de Filon Stan, în News , ? cititori
Guvernul pompează prin IMM Plus 12,5 miliarde de lei în economie. ”IMM-urile, coloana vertebrală a economiei”
Guvernul revarsa prin IMMPlus 12,5 miliarde de lei in economie

Partidul Național Liberal a anunțat că programul guvernamental IMM Plus a intrat în linie dreaptă, iar IMM-urile din țara noastră, și nu numai, vor beneficia de ajutor de stat în valoare de 12,5 miliarde de lei!

Guvernul revarsă prin IMM Plus 12,5 miliarde de lei în economie

Așadar, IMM Plus, programul guvernamental de ajutor dedicat companiilor românești care au avut de suferit după izbucnirea războiului din Ucraina, a intrat în linie dreaptă!

Citește și Ajutor nesperat pentru autoritățile locale de la Guvern: împrumuturi de la Trezorerie pentru proiectele din PNRR 

Guvernul urmează să aloce 12,5 miliarde de lei pentru sprijinirea economiei românești. Pot beneficia de ajutorul de guvern întreprinderile mici și mijlocii, companiile mari a căror activitate economică a fost afectată de războiul din Ucraina, dar și autoritățile locale ce demarează proiecte de investiții în sectorul construcțiilor. Iată postarea făcută pe Facebook de Partidul Național Liberal.

”Programul #IMM Plus intră oficial în linie dreaptă. 12,5 miliarde de lei urmează să fie alocați de Guvern pentru sprijinirea economiei românești. PNL rămâne un partener de încredere pentru mediul de afaceri, iar operaționalizarea schemei de ajutor de stat garantează acest fapt.

Citește și Mai mulți bani pentru DNA: Guvernul suplimentează bugetul pentru consolidarea capacității de luptă anticorupție

Pe lista beneficiarilor se numără întreprinderile mici și mijlocii, companiile mari a căror activitate economică a fost afectată de războiul din Ucraina și autoritățile locale ce demarează proiecte de investiții în sectorul construcțiilor.

Protejarea capitalului autohton este un pilon în programul de guvernare al PNL, iar IMM-urile, coloana vertebrală a economiei, se bucură de cea mai mare atenție în cadrul acestui program. Doar în 2022, IMM-urile realizau 61% din profitul net din economie și erau responsabile de 64% din totalul locurilor de muncă la nivel național”.