Guvernul României a uitat de recensământul populației și al locuinței

De ieri, 14 martie 2022, debutează într-un anonimat surprinzător primul recensământ al populației și al locuinței realizat pe tabletă, adică online, dar, din păcate, cabinetul Ciucă a uitat să mediatizeze cât de cât această acțiune extrem de importantă pentru viitorul României.

Recensământul 2022 debutează cu autorecenzarea, fiind de fapt prima etapă de colectare a datelor de la populaţie pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor (RPL 2021), care presupune, în premieră pentru România, autorecenzarea online, precum și autorecenzarea online asistată pentru persoanele cu abilități digitale reduse. 

Această etapă se va încheia la data de 15 mai. Fiecare persoană, indiferent de cetățenie, cu reședința obișnuită în România (care trăiește pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puțin 12 luni) se poate autorecenza în 2 pași. 

Primul pas este accesarea Platformei de autorecenzare și completarea formularului de pre-înregistrare pentru ea însăși și pentru membrii gospodăriei din care face parte, pasul doi fiind că persoana care a făcut pre-înregistrarea și membrii gospodăriei sale (pe care i-a trecut în formularul de pre-înregistrare) vor primi un link la adresa/adresele de email indicate, fiecare link conducând la chestionarul individual de recensământ; la finalul chestionarului, după completare, se apasă butonul ,,Finalizare” și chestionarul completat este transmis în baza de date a recensământului.

Dar, surprinzător, Guvernul României au uitat să mediatizeze acest recensământ care va schimba radical coordonatele demografice, economice, administrative și politice ale României.

Practic, guvernul Nu a fost nici măcar un spot de 10 secunde pe posturile naționale de radio și televiziune despre importanța recensământului. De ce? Pentru că actualii guvernanți, mai exact PSD  și PNL, n-au conștientizat importanța recensământului populației și locuinței.

În schimb, UDMR a pornit încă de anul trecut o campanie agresivă de mediatizare a importanței recensământului în rândul populației maghiare. Adică, UDMR a vrut și a putut, dar PSD și PNL n-au vrut și-au ignorat recensământul. De ce oare?

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole