H4L Development, firma lui Dragoș Bîlteanu, așteaptă avizele pentru un proiect cu 900 de apartamente lângă Parcul Sebastian

Dragoș Bîlteanu, fostul președinte al SIF Banat-Crișana, a depus la Primăria Bucureștiului cererea de aprobare a unui PUZ pentru un proiect rezidențial cu circa 900 de apartamente, amplasat pe Calea Rahovei, în apropiere de parcul Sebastian. Terenul are 22.000 mp, este format din comasarea a două terenuri, unul de peste 6.000 mp și altul de peste 15.000 mp și a fost cumpărat de la fosta fabrică Alumil.

H4L Sebastian Park

Proiectul, dezvoltat de compania lui Bîlteanu, H4L Development, se va numi H4L Sebastian Park și va include mai multe blocuri de 11 și 12 etaje, iar construcția ar putea începe din acest an, în funcție de viteza cu care se vor obținele autorizațiile necesare. Potrivit documentației verificate de Puterea.ro, proiectul va avea un POT (procent de ocupare a terenului) maxim de 70% și un CUT (coeficient de utilizare a terenului) de 4,5.

Imagine PUZ H4L Sebastian Park

Omul de afaceri a cumpărat terenul fostei fabrici Vinalcool din centrul Brașovului, unde intenționează să dezvolte un bloc cu 60 de apartamente. Tot în Brașov, în apropierea Institutului de Cercetare Dezvoltare al Universității Transilvania din vestul orașului, acesta plănuiește dezvoltarea unui ansamblu rezidențial cu 800 de apartamente. De asemenea, acesta a demarat prima fază din H4L Village Pipera, care va include 120 de apartamente.

Investiții în București și Brașov

În București, Dragoș Bîlteanu s-a asociat cu Vladimir Cohn, fost acționar la Dinamo București, care și-a vândut recent afacerea cu hârtie, și vor dezvolta împreună un ansamblu rezidențial, denumit H4L Holban, cu 265 apartamente peste drum de mallul Băneasa Shopping City din București, investiție de peste 23 milioane de euro.

H4L Development, a anunțat că până în 2025 va construi 4.500 de apartamente în cinci proiecte din București și două din Brașov, în urma unor investiții de 400 milioane euro. Dragoș Bîlteanu vrea, de altfel, să dezvolte 50.000 de apartamente până în 2035, iar primul proiect care va fi demarat e The Village Pipera, care va cuprinde 665 de apartamente cu grădină și 92 de townhouse, cu prețuri cuprinse între 100.000 și 300.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...