Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam avea vreodată într-un restaurant. Am cumpărat un sandviș de la McDonald’s, la un restaurant din București, iar carnea, în loc să fie din pui, era din plastic. Acest articol sperăm să ajungă la cât mai multă lume și la toate autoritățile competente, cărora le solicităm să ia toate măsurile necesare.

Ieri, la Restaurantul Mc Donald’s Valea Cascadelor din sectorul 6 din București am avut parte de o situație halucinantă.

I-am cumpărat copilului meu un sandviș cu pui crispy. Prima reacție a copilului: “Mama, asta nu e carne”. A gustat de două ori, am gustat și eu … Era o ”carne albă”, care în interior avea niște firișoare roz închis spre ciclam. Ce credeți ca erau?! Niște firicele de plastic! Elastice. Un cauciuc care se întinde exact a un elastic. Așa cum se destramă un elastic, fix așa arătau firicelele de plastic din hamburgerul McDonald’s.

Plasticul ingerat este extrem de periculos pentru sănătatea oamenilor, avertizează medicii.

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București: Cum a reacționat șefa restaurantului

M-am dus la șefa restarantului și am întrebat-o ce e cu acel sandvișcu care are plastic sau cauciuc în loc de carne. A rămas surprinsa și mi-a smuls, aproape, tava din față, cu un zâmbet fals și rece. A spus că oprește sandvișul pentru probă, ca să-l trimită mai departe, că arată ciudat rau, într-adevar.

 A vrut sa ne ofere orice alt sandviș, dar copilul nu a mai vrut. La insistențele șefei de restaurant, copilul a acceptat un Mc Puișor, pe care l-a aruncat imediat. Avea fix aceeaași textură ca și sandvișul dat. Am ieșit din restaurant, iar copilul a spus: “Adio! Niciodată nu mai calc într-un McDonald’s!”

Washington Post: Unele produse McDonald’s conțin materiale plastice

Se pare că experiența mea de ieri nu este nici o halucinație de-a mea și nu este nici ceva nou pentru lanțul de rastaurante de tip fast-food. În anul 2021, prestigioasa publicație americană Washington Post a publicat un studiu, din care reieșea că în mâncarea de la restaurantele McDonald’s și din alte lanțuri de restaurante celebre s-au găsit urme de materiale plastice, extrem de periculoase pentru sănătate.

„Cantități mici de substanțe chimice industriale numite ftalați (pronunțat THA-lates), care sunt folosite pentru a face plasticul moale, au fost găsite în mostre de alimente de la restaurante populare, inclusiv McDonald’s, Pizza Hut și Chipotle.

Cercetătorul de la Universitatea George Washington, Lariah Edwards, profesorul Ami Zota și colegii săi au achiziționat 64 de produse fast-food de la lanțurile naționale de burgeri McDonald’s și Burger King; lanțurile de pizza Pizza Hut și Domino’s; și lanțurile Tex-Mex Taco Bell și Chipotle, din apropiere de San Antonio. Cercetărorii au găsit substanțe chimice nocive în majoritatea probelor colectate. Ftalații sunt legați de probleme de sănătate, inclusiv perturbări ale sistemului endocrin și probleme de fertilitate și reproducere, precum și risc crescut pentru tulburări de învățare, atenție și comportament la copii”, scrie Washington Post. Studiul integral și numele celorlalte lanțuri de restaurante, unele prezente și în România, le găsiți AICI.

Restaurantul Mc Donald’s de la Piața Romană a fost închis, recent, de Protecția Consumatorilor

Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Municipiul București (CPCMB) a desfășurat, în primele zile ale acestui an, acțiuni de control la două cunoscute lanțuri de fast-food din Capitală: McDonalds și KFC, deținute de operatorii economici Premier Restaurants Romania SRL, respectiv US Food Network SA.

În urma neregulilor constatate, care afectau interesul economic al consumatorilor, comisarii CPCMB au aplicat amenzi contravenționale în valoare de 15.000 lei și au dispus măsurile complementare de

–    oprire temporară a desfășurării activității până la remedierea abaterilor

–    remediere a deficientelor de informare, în termen de 30 de zile, de la data controlului.

„Furatul la cântar sau cu ocaua păreau lucruri apuse de pe vremea lui Cuza. Sunt convins că nu compania mamă îndeamnă la furt, dar iată că se dovedește că ar fi trebuit să se implice mai mult pentru ca aceste situații să nu apară. Ce mi se pare cel mai ciudat, este faptul că niciodată nu e favorizat consumatorul, când apar astfel de abateri. Permanent cel care pierde este acesta, iar cel care câștigă este operatorul economic. Transmitem, astfel, un mesaj, la începutul acestui an, că nu vom schimba abordarea decât în mai ferm”, a declarat Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

SURSA FOTO: ANPC
SURSA FOTO: ANPC

Care au fost neregulie constatate la McDonald’s

–    Existența unor neconcordanțe în defavoarea consumatorilor, în ceea ce privește gramajul porțiilor de cartofi prăjiți, gramajele declarate fiind mai mari decât cele constatate în urma cântăririi produselor gata de consum, prin sondaj

–    Existența unor diferențe, în defavoarea consumatorilor, la băuturile răcoritoare comercializate de la dozator, în sensul că nivelul de lichid nu atingea marcajul înscris pe pahar

–    Lipsa mentiunii asupra ingredientelor cu potențial allergen, în lista de pretțri cu informații privind denumirea, gramajul și prețul produsului, din vecinătatea caselor de marcat

–    Lipsa mentiunii asupra gramajului produselor, pe panoul tactil interactiv de prezentare și comandă a produselor

–    Folosirea unot agregate frigorifice cu acumulări de impurități, resturi alimentare, praf în strat grosier, exfolieri de vopsea, chedere rupte și grilaje cu rugină.

Contactați de PUTEREA.RO, reprezentanții McDonald’s România nu au comentat nimic până la ora publicării acestui articol.

Citeste si Carne tocată cu plastic la Iași. Femeia a sesizat după ce a pus carnea în tigaie!

63 COMENTARII

 1. Săracii copii. E plin de mame nebune, paranoice și isterice. Vai de viața copiilor, o să ajungă niște inadaptați. Stau pe capul copiilor și nu fac nimic altceva decât să le spună ce să facă și cum să dreagă. Vor ajunge niște copii fără personalitate cu frici și stres de adulți, speriați de bombe. Toate transmise de la părinți paranoia.
  Nu spun că mâncarea de la fast-food uri e ceva bun și probabil niciun copil nu ar trebui să treacă pe acolo prea des, dar așa ceva… God!

 2. Articolul ăsta pare cam a minciunică așa :))
  Sunt angajat la Mc și pot spune că șansele să fi primit carne cu plastic în ea sunt foarte improbabile. Și pe deasupra, dacă cumva este adevărat, ar trebui trași la răspundere furnizorii, îmi imaginez că nu se poate distinge de un șnițel fără plastic la prima vedere

  • Salut! Așa este…cum spui! Copilul meu, de la 1 Danonino am chemat salvarea 🙁 Au spus clar cei de pe salvare ” nu mai dați copiilor tot ce este frumos colorat din rafturi, noi consumatorii suntem niste cobai”….Cât putem și când putem,să gătim noi ! Sănătate tuturor și grija in alegerile făcute!

 3. Degeaba vb și săriți cu gura, aveți multe nereguli și nu respectau termenii … Sunteți angajați puturoși care nu știți să faceți curat și serviți in sila clienții … Se vede jegul in care lucrați cu ochiul liber ..

  • Da vezi sa nu…Ai intrat macar duduie care nici macar nu ai curajul sa te prezinți? Ce te fofilezi asa crezi ca anonimitatea ta ne surprinde, vino intai cu nick si pe urma mai vorbim femeie, ca asa toti puteti fi hateri din umbra! Mai bine abtine te femeie…intai du te si uita te in oglinda poate pe urmă ti o veni mintea sau frumusețea la cap…
   La bai ai fost sa vezi ce jeg poate exista nu mai zic de prezenta formulelor de fecale existente la femei si la bărbați…trezește te ca dormi cu ochii deschisi pe tine, cine stie ce angajată mai esti si tu si minti cu nerusinare ca mai ai si copil, intai cauta probe, pe urmă discuții! :p

 4. Ma eu nu mănânc de la MC și nici KFC dar am cumpărat cei drept nu am ce reproșa am fost mulțumită și servita omenește fica mea a lucrat acolo o vara întreaga este foarte greu sa mențină și servirea și curățenia tot

 5. Nu va mai mirați!??!?? Acesta este viitorul. Mâncați de la Mc și altele , iar pe viitor o sa vă crească solzi și coada de plastic. Poate atunci o sa credeți… Aveți grijă de voi căci alții știu cum să facă bani!

 6. Mâncați,mâncați kkt! McDonald’s este sănatate curată,învatați copii de mici sa pape de acolo.Suntem prea multi,selecția naturală își va spune cuvântul.Forța cartofilor prajiți fie cu voi!

 7. Nu sunt toți la fel . Fiți oameni și noi ,dacă aveți ceva . Asta a fost și este românia. Dacă nu ai lucrat niciodată doar ai ars-o pe fast-food nu ști ce înseamnă. Sa mergi sa stai 10 ore în full ca nu ai timp sa mănânci sa mergi la toaleta , pe urmă sa mai vorbiți.
  Sa va fie rușine

 8. Se pare ca asa le trebuie romanilor, pentru ca uitind-ma la comentarii ..vor probe…Judecati! ca nu doare fratilor, treziti-va! cit inca mai aveti timp…FBI a depistat si carne de „biped” ca sa nu spun direct…pe la aceste restaurante…dar ptr voi erau doar teorii ale conspiratiei…Voi mergeti in continuare si umpleti buzunarele celor care va vor ext–minati……inconstienti mai sinteti, problema este ca datorita unora ca voi sufera si cei care s-au trezit si nu vor sa manince praf de greieri si de viermi in alimente…insa cum unii dorm ii afecteaza si pe ceilalti.

 9. Pai in loc sa îți înveți copiii cum sa fie o Karen , mai bine învață i să facă mâncare s au sa le placă mâncarea de casă și dacă tot știi atât de multe , daca copiii vor Mc , caută și învață cum să faci niste burgeri care măcar să se asemene cu ce-i de la Mc. Și spre cunoașterea dumnevoastră , carnea de pui poate avea vene rămase in ea , fiind făcută din piept de pui se poate întâlni vene prin ea , iar ceea ce numiți dumnevoastră „fire roșii ” acelea sunt vene 🙂

 10. Domne am mâncat de la mc un happy meal și când am deschis cutia nu era jucăria, hoții au furat jucăria am rămas profund recunoscător pentru acest lucru, cand am întebat unde e jucăria mea golden light cu lumini, vânzătoarea a ras și zâmbit și a zis domne se mai întâmplă și dacă doresc un sos de mujdei cu afumatura în locul jucăriei

 11. Asa ceva probabil au doar in capitala.. În alte județe MC Donaldul este extrem de curat . Depinde de colectiv.Multa imaginație aveți de susțineți cum în alte tari occidentale s-ar manca și carnea de om . Ce gust poate avea ? Va întreb deoarece mama mea e moarta iar cand citesc astfel de articole ma îngrozesc. Am stat în Germania insa asa ceva nu se consuma . Au ceva asemănător…o șuncă cu foarte multa gelatina gen plastic..dar era din carne de vita . Probabil consistenta vitei o făcea atat de tare asemănătoare plasticului …nu cred în fantasmele voastre . Intotdeauna carnea de vita amestecata cu carnea de porc ..întărește nuggets-ul( chifteaua), lăsând impresia aceea a plasticului .insa e gelatina din vita .

 12. Mura-n gura vreti ca sa intelegeti ca aia nu e carne de mancat !!! Necredinciosilor !!! Si cu fapte si cu poze si real ca tot mancati ! Cum naiba dai la un copil asa mancare ce e tinuta in congelatoare 3 luni de zile pana sa ajunga in gurile voastre ! Chiar nu intelegeti ca e carne procesata maxim??? De aici si cancerul si alte boli , apoi va mirati de la ce ? Asa va trebuie . Mancati pana nu mai puteti . Bravo , va felicit ! Pofta buna si la plastic 🤣🤣🤣

 13. Cine va pune sa mancati de la fast food’uri ?
  N aveti mancare acasa, n are cine va pregati, aveti bani sa i aruncati si n schimb sa primiti boli care nu se mai vindeca ?
  Deh…fudulia are pretul ei !

 14. Otilia, cred ca e cazul sa nu mai mimezi meseria de jurnalist. Nici un copil nu zice „adio. Nu mai calc niciodata intr-un mc”.

  Copiii nu vorbesc asa, nu trebuie sa ai unul ca sa iti dai seama, trebuie doar sa ai urme de creier. Fara plastic in el.

 15. Rar am citit comentarii atat de imbecile. Cu pretul unui pumn de cartofi prajiti si a unei chifle cu muraturi si trei linguri de carne de nusestiece, puteti cumpara din piata un kil de carne de porc , ca producatorii romani (numiti de trogloditi „țărani”) nu au clienti, pentru ca dasteptii se cred cetateni europeni cu drepturi si asteapta sa li se faca superoferte. Europenilor, Europa si America se caca fix in farfuriile voastre, iar voi sunteti mandri nevoie mare ca nu cumparati de la prostii aia de romani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Carne tocată cu plastic la Iași. Femeia a sesizat după ce...

O ieșeancă a rămas șocată atunci când a vrut să gătească pentru copiii săi carne tocată cumpărată dintr-un supermarket cunoscut. Femeia risca să le...

Card energie – butanul, cărbunele și brichetele, pe lista materialelor de...

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) lucrează la un proiect de act normativ care are în vedere adăugarea de noi tipuri de energie pe...