HAOS INCREDIBIL: „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale a ajuns la… ROMSILVA!

PUTEREA a anunțat către sfârșitul anului trecut că Regia Națională a Pădurilor-Romsilva condusă de Teodor Țigan se va reorganiza, fie pe formatul euroregiunilor, fie prin reorganizare la 25 de direcții silvice, ceea ce, automat, ar conduce la concedieri masive.

Imediat, Romsilva a reacționat anunțând că „Nu există la nivelul RNP – Romsilva intenția unor concedieri colective”, dar, atenție, nu neagă reorganizare și disponibilizările individuale de personal.

Transformare instituțională corporativă  pe… mute

Dar, în această săptămână, cei șapte membrii ai Consiliului de Administrație de la RNP, avându-l ca președinte pe Adrian Ionuț Apostol, omul susținut și garantat de PNL Brașov și chiar de UDMR, au hotărât tocmai reorganizarea Romsilvei. 

„Se aprobă modificarea și completarea Notei privind demararea unui plan de acțiune care are ca scop transformarea organizațională a Regiei Naționale a Pădurilor- Romsilva și elaborarea unui Cod de Guvernanță corporativă, aprobată prin hotărârea nr.29/25.11.2020, conform propunerii Comitetului de Strategie Supraveghere și Îndrumare a Activității de Comunicare și Relații Publice a RNP Romsilva”, se menționează în hotărârea nr.62 a ședinței CA de la RNP din 27 ianuarie 2021.

Adică, foarte clar că Romsilva se va reorganiza, dar nimeni nu știe cum. De ce? Pentru că de un an de zile la Romsilva nu mai există consultare publică și nici măcar cu directorii direcțiilor silvice.

Totul se face pe tăcute în biroul directorului general Teodor Țigan și câțiva apropiați ai acestuia. Anul trecut nu s-a făcut consultare la modificările din Codul silvic, la procedurile de licitații și nici la reorganizarea și restructurare regiei.

Reorganizarea Romsilvei… prin Suceava

În hotărârea mai sus menționată se precizează că transformarea organizațională a regiei a fost aprobată „prin hotărârea nr.29/25.11.2020”. Numai că, surpriză! Hotărârea nr. 29/25.11.2020 prevede că „Se aprobă modificarea structurii organizatorice și funcționale a Direcției Silvice Suceava, conform propunerii din Nota nr. 14356/23.11.2020 a Serviciului Organizare Programare și Resurse Umane”.

Cum se poate reorganiza Romsilva pe principiul guvernării corporative printr-o hotărâre care vizează modificarea structurii organizatorice a Direcției Silvice Suceava? Poate știe Teodor Țigan sau Adrian Ionuț Apostol? 

Dar, așa se întâmplă când în România lucrului bine făcut…online și pe repede înainte. Adică, ca în „O scrisoare pierdută” a lui Caragiale „Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...