EXCLUSIV. Peste 4.000 de silvicultori vor fi concediați la începutul anului viitor de la Romsilva

Publicat: 14 dec. 2020, 08:15, de Ion Teleanu, în Bursa Zvonurilor , ? cititori
EXCLUSIV. Peste 4.000 de silvicultori vor fi concediați la începutul anului viitor de la Romsilva
Teodor Tigan

La mijlocul săptămânii trecute, înainte de a pleca la o nouă vânătoare acasă la Arad, directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva, Teodor Țigan, le-a transmis colaboratorilor săi apropiați o decizie bombă cu urmări incredibile.

Directorul Teodor Țigan a anunțat că anul viitor va reorganiza regia fie pe formatul euroregiunilor, fie prin reorganizare la 25 de direcții silvice. Dar, adevărata bombă socială lansată de directorul general al Romsilva este aceea că 25-30% din angajații regiei vor fi dați afară, adică concediați.

Asta înseamnă că dintre cei 16.700 de angajați, peste 4.000 de silvicultori vor fi trimiși în șomaj.

Numai că, Teodor Țigan nu prea știe cum se va face disponibilizarea pentru că el este preocupat să obțină bonusul de performanță. Ca atare, nici până acum nu prea a înțeles ce înseamnă să faci management la o regie cu peste 16.000 de angajați, deși se sfătuiește săptămânal, mai ales la vânătoare, cu controversatul director Cezar Răduță.

UPDATE: Regia Națională a Pădurilor ne-a trimis un drept la replică prin care neagă informațiile privind concedierea angajaților.