EXCLUSIV. Peste 4.000 de silvicultori vor fi concediați la începutul anului viitor de la Romsilva

La mijlocul săptămânii trecute, înainte de a pleca la o nouă vânătoare acasă la Arad, directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva, Teodor Țigan, le-a transmis colaboratorilor săi apropiați o decizie bombă cu urmări incredibile.

Directorul Teodor Țigan a anunțat că anul viitor va reorganiza regia fie pe formatul euroregiunilor, fie prin reorganizare la 25 de direcții silvice. Dar, adevărata bombă socială lansată de directorul general al Romsilva este aceea că 25-30% din angajații regiei vor fi dați afară, adică concediați.

Asta înseamnă că dintre cei 16.700 de angajați, peste 4.000 de silvicultori vor fi trimiși în șomaj.

Numai că, Teodor Țigan nu prea știe cum se va face disponibilizarea pentru că el este preocupat să obțină bonusul de performanță. Ca atare, nici până acum nu prea a înțeles ce înseamnă să faci management la o regie cu peste 16.000 de angajați, deși se sfătuiește săptămânal, mai ales la vânătoare, cu controversatul director Cezar Răduță.

UPDATE: Regia Națională a Pădurilor ne-a trimis un drept la replică prin care neagă informațiile privind concedierea angajaților.

2 COMENTARII

  1. Eficienta muncii nu inseamna numaidecât aceeasi performanta cu oameni mai putini, ci cresterea performantelor per angajat. Nu inseamna nici că esti obligat să mentii numarul de angajati, dar la acest nivel cred ca trebuie sa iei in calcul si politicile sociale. Nu cred ca Romsilva are doar rolul de a face profit. Interesul national, chiar daca este o expresie nereusita, cred ca este acela de buna gospodarire a PADURII, mai mult sau mai putin eficient dar… CINSTIT!!!!
    In rest, suntem prea mici sa hotărâm noi, alegerile au trecut, asa că… la trebă.
    4000 e cam mult totusi…
    Stimă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...