Horia Constantinescu, ANPC: Facturile la energie emise de către unii operatori economici sunt ca un curs al Facultăţii de Automatică!

Publicat: 18 mart. 2022, 11:30, de Puterea.ro, în ACTUALITATE , ? cititori
Horia Constantinescu, ANPC: Facturile la energie emise de către unii operatori economici sunt ca un curs al Facultăţii de Automatică!

Facturile la energie emise de către unii operatori economici sunt de dimensiunea unui curs al Facultăţii de Automatică, iar pe piaţă există contracte pentru care trebuie studii juridice de masterat, consideră preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

În acest context, Horia Constantinescu anunţă că o comisie de specialitate ce va fi înfiinţată în cadrul instituţiei pe care o conduce va veni cu soluţii pentru rezolvarea acestor probleme.

“În condiţiile în care nu putem duce la cursuri de specialitate întreaga populaţie, va trebui să găsim soluţii pe înţelesul tuturor. Sunt operatori economici care emit, astăzi, facturi de dimensiunea unui curs al Facultăţii de Automatică! Există în piaţă contracte pentru care trebuie studii juridice de masterat. Există calcule faţă de care analiza matematică pare o glumă. Pentru toate cele de mai sus va trebui găsită o soluţie constructivă. Iar Comisia pe care noi ne dorim s-o înfiinţăm va veni cu aceste soluţii. Avem de învăţat din nevoile reale ale consumatorilor.

Mai exact, pentru a se formula facturi mai uşor de citit, redactate în aceeaşi manieră, pentru a fi uşor înţelese şi uşor de comparat de către consumator, nespecialist în domeniu”, a afirmat șeful ANPC, citat de Agerpres.

Horia Constantinescu a propus grup comun de lucru pentru punerea în aplicare a unor abordări “mai pe înţelesul consumatorului mediu” pentru a se realiza o comunicare mai bună.