Hrana care APĂRĂ organismul, în caz de covid

„Nutriția poate juca un rol în apărarea imună împotriva Covid-19 și poate explica unele dintre diferențele observate în toată Europa”.

Aceasta este teoria propusă de profesorul Jean Bousquet, unul dintre alergologii recunoscuți în lumea științifică, și cu specializare de pneumolog. A fost situat printre cei mai influenți 400 de cercetători medicali din lume de către European Journal of Clinical Investigation.

Potrivit unui studiu, medicul a analizat prevalența în anumite sectoare ale populației, conform ctajournal.biomedcentral.com. Totul ponind de la întrebarea ce se întâmplă dacă predispoziția de a avea o formă severă de covid are legătură cu modul în care ne hrănim? Dintre alimentele evidențiate în timpul studiului său, profesorul evidențiază varza, fie că este mâncată crudă sau fermentată, cum este varza murată. Ingredient găsit din abundență în bucătăria germană sau în cea din Coreea de Sud și care, prin urmare, ar putea explica ratele mai mici de deces din aceste țări. Unele țări, cum ar fi Austria, țările baltice și scandinave sau chiar Germania, au fost mult mai puțin afectate decât regiunile din sudul Europei, Franța, Italia și Spania.

Și produsele lactate fermentate

În Germania, din peste peste 200.000 de contaminări, virusul a ucis 9.000 de oameni (pentru comparație, în Franța, din peste 174.000 de cazuri confirmate, au fost peste 30.000 de decese). Dar cum se face că regiunea Alsacia, din estul Franței, a fost foarte puternic afectată deși obiceiurile alimentare sunt, de asemenea, apropiate cu cele din Germania?

Conform acestui studiu, produsele lactate fermentate sunt, de asemenea, eficiente în combaterea virusului. Aceste alimente pot juca un rol în protejarea cetățenilor deoarece sunt bogate în antioxidanți și reduc nivelul de ACE2, enzimă găsită în celulele pulmonare și care este folosită de SARS-CoV-2 ca punct intrare în corp. “Laptele fermentat, de exemplu, este recunoscut ca un inhibitor natural al ACE2. Virusul se leagă de ACE2, care induce stres oxidativ, efecte pro-inflamatorii și profibrotice. Alimentele fermentate au o activitate antioxidantă puternică și pot proteja împotriva Covid-19”, explică Bousquet, potrivit New York Post.

Usturoi o dată pe săptămână și chefir la micul dejun

„Înțelegerea acestor diferențe și factorii de protecție, cum ar fi dieta, dar și mulți alți factori, sunt de o importanță crucială și, în cele din urmă, pot ajuta la controlul acestor epidemii. „Acum mi-am schimbat dieta și include varza crudă de trei ori pe săptămână, usturoi o dată pe săptămână și chefir la micul dejun”, spune profesorul.

Pentru a-și susține teza, profesorul ia și un alt exemplu: Elveția, o țară formată din cantoane cu diferite culturi și tradiții culinare. Astfel, ratele de mortalitate observate în această țară sunt mai mici în cantoanele germanice decât în ​​cantoanele de limbă italiană și franceză. Hrana însă nu explică totul. Acesta este, potrivit profesorului, doar unul din multitudinea de factori. Astfel, patologii precum diabetul sau obezitatea ar avea un impact mult mai mare asupra evoluției fatale a bolii decât nutriția, recunoaște cercetătorul francez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...