Huawei Global Mobile Broadband Forum: 5G conduce schimbarea

Cel de-al 13-lea Forum global de bandă largă mobilă (MBBF) al Huawei a început astăzi la Bangkok cu o intervenție a președintelui rotativ al companiei, Ken Hu. „5G a crescut mai repede decât orice generație anterioară de tehnologie mobilă”, a început Hu. „În doar trei ani, am observat progrese solide în implementarea rețelei, serviciile consumatorilor și aplicațiile din industrie.”

„5G este în dezvoltare rapidă, și ar trebui să fim cu toții mândri de progresul pe care l-am făcut. Dar putem face mai multe pentru a-i maximiza valoarea. Trebuie să lucrăm împreună pentru a elibera pe deplin puterea 5G. rețele și să ne extindem în servicii precum cloud și integrarea sistemelor. Împreună, putem impulsiona dezvoltarea ulterioară în rețelele 5G, aplicații și industrie în ansamblu”, a punctat Hu.

În octombrie 2022, peste 230 de operatori din întreaga lume aveau lansate servicii comerciale 5G. În total, industria a creat peste trei milioane de stații de bază 5G, deservind peste 700 de milioane de abonați.

În telecomunicații, serviciile pentru consumatori reprezintă în continuare cea mai mare parte a veniturilor operatorului. Pe măsură ce 5G devine din ce în ce mai răspândit, experiența sa superioară generează noi schimbări în comportamentul consumatorilor, inclusiv o creștere bruscă a traficului video de înaltă definiție.

Noile aplicații mobile care profită de vitezele mai mari ale 5G și de latența mai mică au dublat consumul mediu de date utilizator (DOU) și cresc veniturile medii per utilizator (ARPU) cu 20%-40%, contribuind la creșterea constantă a veniturilor operatorilor din conectivitate.

Aplicații B2B 5G

În același timp, aplicațiile B2B 5G devin, de asemenea, un nou motor pentru creșterea veniturilor transportatorilor, producând valoare considerabilă în industrii precum petrol și gaze, producție și transport.

Aceste aplicații nu sunt doar inovatoare, ci generează valoare comercială reală pentru transportatori. În 2021, de exemplu, operatorii chinezi au adus peste 3,4 miliarde CNY (aproximativ 500 milioane USD) noi venituri din peste 3.000 de proiecte industriale 5G. În plus, aceste proiecte au generat și de 10 ori mai mult din datele aferente și serviciile TIC integrate.

Aplicațiile B2B 5G sunt pe cale să devină fluxul de venituri cu cea mai rapidă creștere pentru operatori. 5G permite noi scenarii de servicii, aplicații și modele de afaceri, deschizând calea pentru oportunități de creștere fără precedent în industrie.

„Pentru a profita de aceste oportunități”, a spus Hu, „există câteva lucruri pe care trebuie să le facem”.

Construirea de rețele pentru o experiență mai bună pentru utilizator

Dincolo de extinderea acoperirii, rețelele ar trebui să fie construite într-un mod care să optimizeze diferite tipuri de experiență de utilizator.

De exemplu, operatorii chinezi și-au optimizat rețelele pentru TikTok și alte servicii video populare, reducând întârzierea primei intrări cu 50% și înghețarea cadrelor cu 90%. Această experiență video mult mai fluidă a dublat consumul de date și atrage noi utilizatori către serviciile 5G.

Stimularea dezvoltării 5.5G

Pentru a împinge 5G la următorul nivel, Huawei a colaborat cu operatori și parteneri din industrie pentru a propune patru funcții pentru 5.5G, următoarea evoluție a tehnologiei 5G: 10 Gbps downlink, 1 Gbps uplink, suport pentru 100 de miliarde de conexiuni și inteligență nativă.

„Industria trebuie să se unească pentru a defini standarde, a pregăti spectrul și a construi ecosistemul”, a spus Hu.

Stimularea inovației în servicii pentru a maximiza valoarea 5G

Cu o lățime de bandă mare și o latență redusă, 5G poate fi integrat cu cloud și AI pentru a oferi servicii complet noi atât pentru consumatori, cât și pentru companii. Transportatorii pot oferi experiențe noi, cum ar fi realitate extinsă (XR), jocuri în cloud și servicii de apelare îmbogățite pentru consumatorii individuali și pot oferi întreprinderilor soluții de transformare digitală mai cuprinzătoare.

Acestea deschid noi fluxuri de venituri, oferind operatorilor o oportunitate de a depăși conectivitatea și de a trece la serviciile cloud și integrarea sistemelor.

Digitalizarea industriei este următorul val de dezvoltare economică globală. Fiind un factor cheie al transformării digitale, 5G deschide o lume de noi oportunități. Dar ecosistemul TIC trebuie să lucreze împreună pentru a profita la maximum de ele.

„Dacă lucrăm împreună, putem impulsiona dezvoltarea ulterioară în rețelele 5G, aplicațiile și industria în ansamblu”, a conchis Hu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Dragnea Adonis, directorul de la DSVSA Buzău, a divorțat de soție...

Dragnea Adonis Laurențiu, directorul DSVSA Buzău, este doar unul dintre cei trei membrii ai familiei Dragnea care se înfruptă din salarii de peste 10.000...