I s-a arătat! Călugărul trebuie să candideze la Primărie!

Publicat: 15 apr. 2024, 12:46, de Radu Caranfil, în ALEGERI , ? cititori
I s-a arătat! Călugărul trebuie să candideze la Primărie!

Un călugăr se lansează în cursa pentru Primăria Constanța, iar motivele sale sunt la fel de neobișnuite precum parcursul său spiritual. Sorin Prisăcaru, aflat sub deviza „merg cu Dumnezeu înainte”, a surprins opinia publică cu decizia sa de a intra în competiția electorală pentru cea mai înaltă funcție administrativă a orașului de la malul mării.

Ne plângem deseori că Dumnezeu nu ne vede, nu ne ascultă, nu ne înțelege, nu ne ajută. Uite că nu e așa. Domnului Sorin Prisăcaru I s-a arătat! Și l-a îndemnat să pornească într-o călătorie spirituală care-l va testa la limită. Va trebui să candideze la Primăria Municipiului Constanța!

Cu o campanie începută pe TikTok, Prisăcaru, în vârstă de 48 de ani, și-a făcut cunoscută candidatura, evidențiindu-și veleitățile administrative și dorința de a contribui la binele comunității. Originar din Dobrogea și susținând că deține o avere dobândită cinstit, călugărul pare să fi primit o chemare divină pentru a schimba lucrurile în Constanța.

Cu toate acestea, intrarea unui călugăr în arena politică a stârnit o serie de controverse. Prisăcaru, despre care se spune că nu mai este legat de Biserica Ortodoxă, ci de una paralelă, a făcut declarații controversate privind vaccinarea și tehnologia 5G, stârnind întrebări cu privire la coerența și competența sa în gestionarea treburilor publice.

Mai deștept decât toți cei care candidează

Cu toate acestea, Prisăcaru pare convins că are ceea ce trebuie pentru a conduce municipiul Constanța. El se descrie drept „primarul perfect„, argumentând că este „mai deștept decât toți cei care candidează” și că este gata să ofere terenuri de casă pentru cei care se încadrează în anumite criterii.

Cu privire la criticile aduse, Prisăcaru pare să fie imun. El își asumă riscurile, afirmând că statutul monahal, călugăria, adică, este „o pedeapsă de bunăvoie” și că își asumă această nouă provocare „de dragul lui Hristos și de dragul de a duce o viață specială„. Asta cu viața specială, da, ar fi ușor de înțeles în condițiile în care ne-am aminti de viața foarte specială pe care a dus-o, de exemplu, fostul edil-șef al Constanței, Radu Mazăre. Mașini de fițe, detașamentul de țuțupine cu berete roșii și decolteuri emoționante, nopțile de dezmăț prin cluburi, viață grea! Și specială!

Va fi răsplătit de Dumnezeu!

În ciuda scepticismului unora, Prisăcaru se bazează pe sprijinul oamenilor și speră ca votul lor să îi ofere șansa de a schimba lucrurile în bine pentru orașul său natal. Cu un trecut onest și o dorință puternică de a servi comunitatea, călugărul crede că munca sa dezinteresată va fi recompensată, fie prin votul oamenilor, fie prin „plata” divină.

Astfel, lista candidaților pentru Primăria Constanța devine din ce în ce mai variată și surprinzătoare, oferind constănțenilor o paletă largă de opțiuni pentru viitorul lor lider administrativ. Rămâne de văzut dacă votul lor va confirma sau va respinge această „experiență divină” în lumea politică.

Noi ne-am dori să fim un șoricel și să fim de față la prima ședință a primarului Prisăcaru cu noul Consiliu Municipal. Să vedem cam cât Dumnezeu încape în dezbaterile încinse.