Rareș Bogdan: Marcel Ciolacu, mai degrabă premier și nu președinte după alegerile din 2024

Publicat: 15 apr. 2024, 07:33, de Cezar Andrei, în POLITICĂ , ? cititori
Rareș Bogdan: Marcel Ciolacu, mai degrabă premier și nu președinte după alegerile din 2024
Rareș Bogdan: Marcel Ciolacu, mai degrabă premier și nu președinte după alegerile din 2024

Liberalii nici nu vor să audă de varianta ca Marcel Ciolacu să fie candidat din partea coaliției la președinție. Rareș Bogdan a reiterat ideea potrivit căreia Nicolae Ciucă ar trebui să își asume candidatura la prezidențiale.

Prim-vicepreședintele PNL a spus că Marcel Ciolacu ”convinge ca premier”.

”Ca premier mă convinge Marcel Ciolacu. Cred că domnul din dreapta (Nicolae Ciucă – n.r) are toate datele pentru a fi președinte. Domnul Ciolacu este foarte bun ca premier. Conduce foarte bine Guvernul”, a declarat Rareș Bogdan, la Prima News.

Citește și: Marcel Ciolacu a primit „Crucea Bucovinei”, cea mai înaltă distincție a eparhiei Sucevei

El a precizat că din cele 5 funcții care se vor negocia între PNL și PSD, singura care nu se va negocia este cea de președinte al României.

”Eu îmi doresc să luăm noi, de la PNL, candidatura la președinție pentru generalul Ciucă. Liberalul a precizat că din cele 5 funcții care se vor negocia în Alianța PSD-PNL după alegeri, singura care nu este negociabilă este cea de președinte al României.

Chiar dacă nu suntem regim prezidențial, pe model francez sau american, președintele României are o forță și o protecție uriașă și nu doar la nivelul politicii externe sau la nivelul faptului că are puterea de a refuza un prim-ministru sau ministru.

Deci președintele României trebuie să fie extrem de echilibrată, rațională și un bun patriot. (…) Eu cred că Nicolae Ciucă e foarte bun din multe motive și este foarte echilibrat”, a spus Rareș Bogdan.

De la începutul anului s-a tot vehiculat în spațiul public un tandem Ciucă-Ciolacu pentru următorii 10 ani, prin care cei doi lideri de partide să conducă România din cele mai importante funcții în stat.

De cele mai multe ori, spun surse politice, discuțiile s-au blocat pentru că ambii își doresc să funcția de șef de stat.