Iași: Crește numărul copiilor cu Covid internați la Iași. Cel mai mic are doar 10 zile

Situația este dramatică la Iași, unde, în doar o zi, numărul pacienților internați la Spitalul pentru Copii Sfânta Maria s-a dublat, iar mulți dintre ei nu au împlinit încă un an. 

Doar la unul dintre pacienţi, infecţia a fost provocată de tulpina Omicron, spun medicii. În celelalte cazuri, e vorba, cel mai probabil, de varianta Delta.

„Dacă ieri aveam 5 pacienți în zona roșie non-ATI Covid pozitivi, astăzi avem 10 pacienți. S-a dublat numărul pacienților. Majoritatea sunt copii în vârstă de până în 3 ani. Avem un singur pacient de 17 ani, doi copii de 3 ani, un copil de 1 an și 3 luni și șase sugari sub un an. Cel mai mic copil este un nou născut de zece zile.

Momentan avem opt locuri în ATI, doar două sunt ocupate. Avem 22 de paturi în zona roșie, sunt 10 ocupate. Vom extinde în funcție de adresabilitate.

Echipa medicală recomandă vigilență din partea părinților în ceea ce privește simptomatologia și starea de sănătate a copilului”, a declarat Alina Belu, manager al Spitalului pentru copii Sfânta Maria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...