IBB Imobiliare a lansat oficial viitorul cartier rezidențial iResidence

Publicat: 21 iun. 2022, 17:20, de Aurel Drăgan, în ESENȚIAL , ? cititori
IBB Imobiliare a lansat oficial viitorul cartier rezidențial iResidence

IBB Imobiliare a lansat, la sfârșitul săptămânii trecut, viitorul cartier iResidence printr-o vizionare spectaculoasă, organizată în parteneriat cu Dinner in the Sky. Viitorii locatari, printre care Elisabeta Lipă și sportivii din lotul Olimpic de Canotaj, au luat masa la înălține, deasupra șantierului, și s-au delectat cu acordurile de vioară ale Alexandrei Violin.

Ansamblul iResidence, construit de IBB Imobiliare in zona de Nord a Bucureștiului, cu grijă față de mediu și cu o preocupare majoră pentru condițiile de locuit și viața locatarilor, reprezintă o premieră pentru imobiliarele din Romania, fiind printre primele ansambluri rezidentiale din România cu certificare BREEAM Excelent.

Ansamblul întrunește cele 9 criterii necesare pentru obținerea certificării BREEAM: eficiență energetică, facilitarea colectării selective a deșeurilorîn scopul îndeplinirii obiectivelor de reciclare, utilizarea durabilă a apei, sănătate și bunăstare pentru viitorii ocupanți, acces la mijoace de transport nepoluante, controlul poluării în clădire și în zonele înconjurătoare, protecția habitatelor și biodiversitatea pentru terenurile din incintă, impact redus al materialelor de construcție prin proiectare, construcție, întreținere și reparații, management durabil până la exploatarea clădirii.

Cu termen de finalizare pentru faza 1 a proiectului în martie 2024 și predare completă în martie 2025, iResidence va avea 520 de apartamente, proiectate cu 2, 3 și 4 camere, fiecare apartament beneficiind de cel puțin 1 loc de parcare și o boxă amenajată în subteran. Spațiul subteran va fi desfășurat pe 2 etaje.

Energie verde și piscină semi-olimpică

Între plusurile acestui nou ansamblu rezidențial regăsim: energia verde generată de panouri fotovoltaice, tehnologii smart home de ultimă generație, stații de încărcare electrice pentru mașini electrice, acces la magazine și servicii de necesitate, centru wellness cu sală de fitness, SPA, lounge și piscină semi-olimpică acoperită, plus o generoasă zonă naturală, de recreere, reprezentată de parcul privat de 14.898 mp.

„Viziunea noastră de business este orientată spre viitor. Urmărim mai mult decât profitul pentru că businessul nostru este gândit pe termen lung. Ne dorim să schimbăm modul în care industria de imobiliară privește viitorul și modul în care se raportează la beneficiarul final. Creșterea calității vieții locatarilor și grija față de mediul înconjurător sunt obiectivele noastre principale. Compania IBB Imobiliare aderă la Pactul Verde European și este membră a Coaliției pentru Sustenabilitate. Implementăm așadar în activitatea noastră principii de sustenabilitate cu impact atât în reducerea amprentei de carbon  și protejarea mediului cât și în economia socială și protecția sănătății și a stării de bine a angajaților noștri”, a spus Ion Crăciunescu, Managing Partner IBB Holding.

Compania IBB Imobiliare parte a grupului Româno-German IBB Holding aduce în România expertiza de 30 de ani în industria de construcții din Germania, unde cea mai mare atenție este concentrată pe calitatea vieții proprietarilor și grija față de mediu prin implementarea de tehnologii care reduc ulterior costurile. Planurile IBB Holding de dezvoltare imobiliară în România încep cu ansamblul iResidence și au ca obiectiv de finalizare și predare de minim 200 de apartamente anual.