ÎCCJ a hotărât: Românii au fost discriminați etnic de primăria Târgu Secuiesc

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul primarului UDMR din Târgu Secuiesc împotriva unei sentințe a Curții de Apel București care a constatat faptul că primarul se face vinovat de discriminarea pe criterii etnice a românilor.

În luna martie 2019 Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, a sesizat CNCD cu privire la faptul că pe pagina de Facebook a Primăriei Târgu Secuiesc este promovat un eveniment public (un târg de produse tradiționale) exclusiv în limba maghiară, fapt ce constituie o discriminare pe criterii etnice a cetățenilor români necunoscători ai limbii maghiare.

CNCD a admis sesizarea ADEC și a emis Hotărârea nr. 54/22.01.2020, comunicată în data de 22.04.2020, prin care a decis că faptele constituie discriminare pe criterii etnice a românilor și a aplicat Primăriei Târgu Secuiesc o sancțiune contravențională cu amendă în cuantum de 2000 de lei pentru discriminarea românilor.

Primarul Bokor Tibor a contestat amenda în instanță însă Curtea de Apel București a respins acțiunea primarului UDMR: „Respinge acţiunea, ca neîntemeiată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a fi depusă la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată azi, 08.03.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.

Primarul din Târgu Secuiesc a formulat recurs care însă a fost respins de ÎCCJ: „Respinge recursul declarat de reclamanta Primăria Municipiului Târgu Secuiesc împotriva Sentinţei civile nr. 279 din data de 08 martie 2021 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată astăzi, 25 ianuarie 2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...