Icebergul A68 și-a încheiat călătoria (VIDEO)

A luat sfârșit călătoria icebergului A68, denumit „Megaberg“. Monstrul iceberg A68 arunca peste 1,5 miliarde de tone de apă dulce în ocean în fiecare zi, la apogeul topirii sale, adică aproximativ 150 de ori cantitatea de apă folosită zilnic de toți cetățenii Regatului Unit.

A68 a fost, pentru o scurtă perioadă, cel mai mare iceberg din lume, și acoperea o suprafață de aproape 6.000 km pătrați (2.300 mile pătrate) când s-a eliberat din Antarctica în 2017, dar până la începutul lui 2021, a dispărut. Mai exact un trilion de tone de gheață, au dispărut.

„Megaberg“ se afla în bariera de gheață Larsen-C, în iulie 2017, iar pe 1 februarie 2021 a ajuns până în Georgia de Sud. Cercetătorii sunt în prezent ocupați să încerce să evalueze impactul pe care A68 l-a avut asupra mediului. O echipă condusă de Universitatea Leeds a analizat toate datele din satelit pentru a calcula dimensiunile în schimbare ale icebergului pe măsură ce s-a mutat la nord de la Continentul Alb, prin Oceanul de Sud și în sus în Atlanticul de Sud.

Acest lucru a permis grupului să evalueze ratele de topire diferite pe parcursul existenței de trei ani și jumătate a megabergului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...