ICR: 30 de artişti români expun la Paris până pe 18 septembrie

Un amplu program de schimb cultural România-Franţa se desfăşoară la Paris, la Galeria 59 Rivoli, până pe 18 septembrie şi include operele a 30 de artişti români, informează Institutul Cultural Român (ICR).

Expoziţia numită „Future4Free” cuprinde peste 60 de lucrări de pictură, sculptură, colaj şi new media, ce abordează problematici actuale.


Schimbul cultural Franţa-România, în cadrul căruia participă peste 60 de artişti francezi şi români, a debutat în iulie, când grupul de artişti francezi a lucrat alături de artiştii bucureşteni, a susţinut seminarii, interviuri, a montat expoziţia de grup şi a realizat o pictură murală lângă Ambasada Franţei la Bucureşti. Activitatea lor a fost documentată prin interviuri şi materiale video care vor sta la baza unui scurtmetraj.


O selecţie de artişti cu viziune, ce abordează temele contemporane ale planetei: pledoarie pentru toleranţă, ecologie, feminism, solidaritate, pace, vor participa la workshop-uri alături de colegii lor francezi şi vor realiza o pictură murală românească în Paris. Va fi lansat şi un album de artă bilingv cu lucrări ale artiştilor celor două galerii (32 artişti francezi şi 30 români), mai arată reprezentanţii ICR.

Sursa fotografiilor: Institutul Cultural Român/Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...