IGPR: Peste 100.000 de verificări pentru respectarea interdicţiilor impuse de pandemie. Amenzi de 400.000 de lei

Poliţiştii au aplicat, în ultimele 24 de ore, 2.343 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 400.000 de lei, în urma a 100.215 verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse pentru prevenirea pandemiei de COVID-19.

„În urma activităţilor derulate, au fost constatate patru infracţiuni de zădărnicirea combaterii bolilor, fiind întocmite patru dosare penale”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Poliţişti, împreună cu jandarmi, poliţişti de frontieră, cadre ISU, poliţişti locali, reprezentanţi ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Transporturilor şi ai autorităţilor publice locale, au desfăşurat 509 acţiuni de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecţie sanitară la nivel naţional.

„În continuare, principalul obiectiv al acţiunilor Poliţiei Române în contextul pandemiei vizează protejarea sănătăţii românilor. Poliţiştii se află permanent la datorie şi vor interveni cu fermitate în toate situaţiile în care legea este încălcată”, arată sursa citată.

IGPR recomandă tuturor cetăţenilor să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie şi să nu se expună la riscuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...