IGSU se „îmbogățește” cu ambulanțe speciale pentru nou-născuți

Douăsprezece ambulanțe pentru nou născuți, destinate transportului în condiții de terapie intensivă, au intrat marți în dotarea IGSU.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, spune că noile dotări reprezintă ”o șansă în plus la viață pe care de astăzi o oferim celor mai vulnerabili dintre pacienți”.

Cele 12 ambulanțe speciale sunt achiziționate din fonduri externe nerambursabile, valorează două milioane de euro și sunt dotate cu echipamente moderne, de ultimă generație, urmând a înlocui cele 9 ambulanțe tip neonatologie aflate până acum în dotarea IGSU.

”Nu putem vorbi de salvarea de vieți fără dotări tehnice pe măsură. Felicit echipa de proiect și apreciez în mod deosebit faptul că pe zona situațiilor de urgență există multiple inițiative care vizează atragerea de fonduri externe nerambursabile semnificative, care au permis modernizarea sistemului pe mai multe paliere.

Prin tot ceea ce fac profesioniștii domeniului situațiilor de urgență dovedesc că sunt un real sprijin pentru cei aflați în situații limită și luptă din toate puterile pentru supraviețuirea acestora.

Sunt și voi rămâne întotdeauna un susținător al eforturilor instituționale de creștere a eficienței intervențiilor în situații de urgență, știind că doar așa putem oferi românilor un serviciu de calitate!” – notează ministrul Lucian Bode, pe pagina sa oficială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole