Imagini cu primul convoi militar american care se îndreaptă spre baza de la Mihail Kogălniceanu (VIDEO)

Primul convoi al armatei americane, trimis în România, se îndreaptă către baza de la Mihail Kogălniceanu, din județul Constanța.

Cele 16 camioane cu remorci în care sunt încărcate vehicule blindate au intrat în țară miercuri seară, prin punctul de frontieră Nădlac.

Autovehiculele din compunerea coloanei, însoțite de autospeciale ale Poliției Militare, se deplasează pe ruta Arad – Deva – Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Pitești – București – Mihail Kogălniceanu, a precizat joi dimineață Ministerul Apărării Naționale, care a publicat imagini cu deplasarea convoiului militar.

Pentru o bună desfăşurare a traficului, Poliția Militară va dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra eventualelor restricții rutiere, potrivit MApN.

Statele Unite trimit în România o mie de militari, care până acum au fost staționați în Germania. Înaintea acestora, în țară ajung, în total, trei convoaie, formate din 48 de camioane în care se află vehiculele pe care trupele le vor folosi.

Președintele Joe Biden a anunțat trimiterea a câte 1.000 de militari în România și Polonia, pentru întărirea flancului estic al NATO. SUA se așteaptă ca Rusia să atace Ucraina.

Detaşamentul american care va staţiona în ţara noastră va purta denumirea Task Force Cougar şi va fi constituit, în principal, din militari ai Batalionului 2 – Regimentul 2 Cavalerie, care vor acţiona cu transportoare blindate Stryker. În cadrul trupelor trimise în România se regăsesc militari specializați în artilerie, geniu și structuri de sprijin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...