Imagini șocante cu momentul producerii carambolului de coșmar din Ungaria. Accidentul a fost provocat de Furtuna Larisa

Publicat: 12 mart. 2023, 14:00, de Vlad Stefan Orjan, în ACTUALITATE , ? cititori
Imagini șocante cu momentul producerii carambolului de coșmar din Ungaria. Accidentul a fost provocat de Furtuna Larisa

Camera de bord montată pe unul dintre autoturismele implicate în accidentul uriaș care a avut loc, sâmbătă, pe autostrada M1 din Ungaria, a surprins momentul coliziunii.

Din imaginile apărute în spațiu public, se poate observa cum un nor de praf învăluiește autostrada M1, iar vizibilitatea este extrem de scăzută, moment în care mai multe autovehicule se ciocnesc și ajung pe contrasens. La doar câteva secunde, un alt autovehicul izbucnește în flăcări, iar situația devine extrem de complicată.

Șaptezeci de pompieri din 7 orașe, precum și serviciul de operațiuni de prevenire a dezastrelor din județele Fejér și Komárom-Esztergom au intervenit, iar la locul accidentului au fost chemate și 4 elicoptere de salvare, potrivit informațiilor furnizate de Directoratul pentru Managementul Dezastrelor.

Într-unul dintre cele mai grave accidente rutiere din Ungaria, o persoană a murit, 12 persoane, 4 copii și  8 adulți, au au suferit răni grave, în timp ce 25 de persoane, 6 copii și 19 adulți, au suferit răni uşoare, a informat poliția maghiară.

Trei români, implicaţi în accident. Unul este grav rănit

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat, sâmbătă seară, că potrivit datelor preliminare, trei cetăţeni români sunt implicaţi în accidentul grav care a avut loc pe autostrada M1 din Ungaria, unul dintre ei fiind grav rănit.

„Ambasada României la Budapesta a fost notificată de către un cetăţean român, prin intermediul numărului de telefon de urgenţă, cu privire la un accident rutier, produs la data de 11 martie 2023, în jurul orelor 14,25, pe autostrada M1 din Ungaria, între localităţile Tatabanya şi Budapesta, în care au fost implicate mai multe autovehicule. (…) Potrivit datelor preliminare comunicate de către autorităţile locale, până la acest moment, printre persoanele implicate în accident se află şi trei cetăţeni români, dintre care unul a fost grav rănit. De asemenea, autorităţile ungare au precizat că toate persoanele rănite în accident au fost transportate la unităţi medicale din zonă, identificarea completă a acestora urmând a se realiza după acordarea îngrijirilor medicale de urgenţă”, se arată într-un comunicat de presă transmis de MAE.