Important: Statistici ale INS privind populaţia României

Anul trecut, populaţia activă a României era de peste 8,2 milioane de persoane. Dintre acestea, aproximativ 7,7 milioane aveau loc de muncă. Acestea sunt datele publicate astăzi de INS.

INS face şi o analiză a modului în care muncesc românii. În anul 2021, rata de ocupare a populaţiei în vârstă de muncă, adică între 15 şi 64 de ani, a fost de 61,9% arată datele INS. Cifrele sunt în creştere faţă de anul anterior cu 1,7%. În privinţa şomerilor la nivel naţional se înregistrau aproximativ 460.000.

În rândul absolvenţilor învăţământului superior

La fel ca în anii anteriori, rata de ocupare a fost mai mare la bărbaţi faţă de femei şi la oraş faţă de sat. Nivelul cel mai ridicat pentru rata de ocupare pentru persoanele în vârstă de muncă s-a înregistrat în rândul absolvenţilor învăţământului superior, peste 80%.

În acelaşi timp, dintre persoanele cu nivel scăzut de educaţie erau ocupate numai aproximativ 21%. Rata şomajului a înregistrat nivelul cel mai ridicat în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 15 şi 24 de ani, pentru această categorie situându-se, anul trecut, la 21%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...
Frlocin Citu (INQUAM_Octav_Ganea)

Florin Cîțu: „Candidez la președinția PNL. Partidul are nevoie de un...

Primul – ministru Florin Cîțu și-a anunțat duminică dimineață candidatura la președinția Partidului Național Liberal. Flancat de un grup de aproximativ 30 – 40 de...