Important: Statistici ale INS privind populaţia României

Anul trecut, populaţia activă a României era de peste 8,2 milioane de persoane. Dintre acestea, aproximativ 7,7 milioane aveau loc de muncă. Acestea sunt datele publicate astăzi de INS.

INS face şi o analiză a modului în care muncesc românii. În anul 2021, rata de ocupare a populaţiei în vârstă de muncă, adică între 15 şi 64 de ani, a fost de 61,9% arată datele INS. Cifrele sunt în creştere faţă de anul anterior cu 1,7%. În privinţa şomerilor la nivel naţional se înregistrau aproximativ 460.000.

În rândul absolvenţilor învăţământului superior

La fel ca în anii anteriori, rata de ocupare a fost mai mare la bărbaţi faţă de femei şi la oraş faţă de sat. Nivelul cel mai ridicat pentru rata de ocupare pentru persoanele în vârstă de muncă s-a înregistrat în rândul absolvenţilor învăţământului superior, peste 80%.

În acelaşi timp, dintre persoanele cu nivel scăzut de educaţie erau ocupate numai aproximativ 21%. Rata şomajului a înregistrat nivelul cel mai ridicat în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 15 şi 24 de ani, pentru această categorie situându-se, anul trecut, la 21%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...