În ce condiții se va organiza ceremonia de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf. Iohannis: Fără participarea publicului

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că anul acesta nu se va organiza paradă militară cu ocazia Zilei Naționale a României și ceremonia de la Arcul de Triumf va fi una restrânsă și fără participarea publicului.

„În acest an, vom onora curajul și sacrificiile înaintașilor noștri făcând noi înșine sacrificiul de a renunța la bucuria participării împreună la manifestările publice tradiționale”, a declarat președintele într-o conferință de presă.

„Am decis ca ceremonia care avea loc în fiecare an la Arcul de Triumf să fie una extrem de restrânsă, la care sunt invitaţi ambasadori străini, medici şi personal medical”, a explicat Klaus Iohannis.

Președintele a adăugat și că publicul larg nu va fi prezent ca urmare a recomandărilor medicilor. „Recomandarea experţilor este de a renunţa la orice fel de reuniuni şi întâlniri publice sau private, fiindcă acestea accelerează răspândirea virusului. Sunt recomandări pe care vă îndemn să le respectăm inclusiv de 1 Decembrie”, a transmis şeful statului.

Un anunț similar a făcut și Raed Arafat. Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că festivitățile de Ziua Națională a României vor avea lor, însă „vor fi activități foarte reduse”. El spune că ziua națională trebuie marcată, însă în același timp trebuie să se respecte și măsurile de prevenire și limitare a răspândirii virusului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...