În ce interval orar vor avea voie să circule credincioşii catolici, în Noaptea de Înviere

Circulaţia persoanelor în noaptea de 3 spre 4 aprilie va fi permisă între orele 20,00 – 2,00 pentru participarea la slujbele religioase organizate cu ocazia Paştelui catolic.

Aceasta a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog. „În noaptea de 3 spre 4 aprilie va fi permisă circulaţia persoanelor în intervalul orar 20,00 – 2,00 pentru a permite credincioşilor să participe la slujbele religioase organizate cu ocazia Paştelui Catolic.

Purtarea măştii de protecţie în mod corect, acoperind gura şi nasul, rămâne obligatorie în spaţiile publice, inclusiv în locaşurile de cult pe timpul oficierii slujbelor religioase”, a declarat Monica Dajbog, la Centrul Naţional de Conducere Integrată.

Rămân în vigoare celelalte măsuri de protecție sanitară

Monica Dajbog a adăugat că accesul credincioşilor în lăcaşurile de cult sau în alte spaţii în care vor avea adunări sau procesiuni religioase se va face astfel încât să se asigure o suprafaţă de minimum 4 metri pătraţi pentru fiecare persoană şi o distanţă de 2 metri între persoane.

În afara intervalului menționat, rămân în vigoare celelalte măsuri de protecție sanitară, informează și Jandarmeria Română, într-un comunicat.

Este primul week-end al vacanței școlare, așa că atenția noastră va fi direcționată către zonele turistice, pentru siguranța cetățenilor: și cea fizică, și cea sanitară.

Iată de ce, în aceste zone am mărit numărul de patrule, peste 300 de jandarmi fiind angrenați în această misiune”, precizează Jandarmeria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...