În cupola Observatorului Astronomic București s-au filmat scene erotice

Recent, în cupola observatorului astronomic Vasile Urseanu au fost filmate scene erotice pentru cunoscutul serial ”Vlad”. Două angajate care spun că apoi și-au dat demisia au scris pe Facebook că este inadmisibil să se filmeze o scenă pentru adulți într-un loc unde copiii și părinții vin pentru cultură, istorie și educație.

În scena din film, personajul se întreabă, referindu-se la Luceafărul lui Eminescu: ”Cum să scrii 98 de strofe despre… căcăreaza aia?” Muzeul Muncipiului București, de care aparține Observatorul Astronomic, a spus pentru hotNews.ro că ”aprobarea filmărilor la serialul de ficțiune a fost luată la nivelul conducerii, cu scopul suplimentării veniturilor proprii ale instituției”. .Episodul în cauză a fost difuzat pe 22 noiembrie.

Totul a pornit de la postarea unei angajate care acum câteva zile și-a dat demisia de la Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu. Ea a scris pe Facebook despre filmarea ”hot” din cupolă.și critică directorii muzeului pentru că au lăsat să se filmeze o scenă intimă într-unul dintre muzeele unde copiii, tinerii și părinți merg pentru cultură, istorie și educație. 12 ore mai târziu postările despre subiect nu mai erau pe Facebook.

În baza unui acord

O altă angajată a confirmat cele spuse de colega sa și a spus că și-a dat demisia după ce le-a spus șefilor că este inadmisibil să se filmeze scene de sex în locul unde s-a născut astronomia românească. Ea spune că i s-a comunicat faptul că prin remarcile sale legate de ce s-a întâmplat, ar fi deranjat conducerea. Cele două angajate au spus că muzeul a primit 5.000 de lei pentru 12 ore de filmare. Muzeul Municipiul București nu a comunicat suma ca răspuns la întrebările hotnews.ro. Oficialii au spus că filmările pentru serialul de ficțiune intitulat „Vlad” s-au desfășurat în baza unui acord încheiat pe 27 septembrie între Muzeul Municipiului București și Societatea PRO TV SRL.

Cei de la muzeu au spus și că ”în solicitarea primită de la Societatea PRO TV SRL nu s-a menționat niciodată existența unor scene erotice în cadrul filmărilor ce urmau să aibă loc. Atâta timp cât respectivul film este difuzat de Pro TV în prime time, avem serioase rezerve asupra aspectelor reclamate”. Elizabeth Petrescu, astronom și fost angajat al Observatorului Astronomic, acum la Agenția Spațială Europeană, i-a criticat pe cei care au permis ca în cadrul muzeului să se filmeze astfel de scene sexuale. „Observatorul Astronomic «Urseanu» a fost vândut pe suma de 5.000 lei”, a scris Elizabeth Petrescu

Nu este prima oară când un spațiu de cultură este folosit în scopuri comerciale. În urmă cu patru ani, în biblioteca Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” a fost filmat videoclipul  melodiei „Dacă te încurc”, manea interpretată de Carmen Șerban feat. Dj Milionor. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...