În Franța, doar cei vaccinați anti-COVID vor putea folosi trenul

După ce a stârnit controverse spunând că vrea să îi „enerveze” pe cei nevaccinați, președintele framcez Emmanuel Macron spune acum că doar cei vaccinați vor putea folosi trenul.

Parlamentul Franței a aprobat joi planurile președintelui Emmanuel Macron pentru un permis de vaccin pentru a ajuta la stoparea răspândirii variantei Omicron, informează Reuters.

Testul negativ nu e de ajuns

Macron a declarat, potrivit Le Parisien, la începutul acestei săptămâni că vrea să complice atât de mult viața celor care refuză vaccinul împotriva COVID-19, strângându-i din locurile publice, încât vor ajunge să se vaccineze.

Mai mult de 90% dintre cei peste 12 ani au primit cel puțin două doze, arată datele guvernamentale. Ministrul Sănătăţii, Olivier Veran, a declarat că un număr record de persoane s-au vaccinat cu cel puțin o doză, miercuri, după ce comentariile lui Macron au fost publicate.

Oamenii din Franța au fost nevoiți de câteva luni să prezinte fie dovada vaccinării, fie un test negativ COVID-19 pentru a intra în locuri precum cinematografe, cafenele, dar și pentru a folosi mijloacele de transport în comun. Dar, odată cu creșterea infecțiilor cu variantele Delta și Omicron, guvernul a decis să renunțe la opțiunea de testare în noul proiect de lege.

Record de îmbolnăviri în Franța, în ciuda ratei ridicate de vaccinare

Prim-ministrul Jean Castex a declarat că țările care au făcut vaccinarea imperativă, cum ar fi Italia și Austria, au rate de vaccinare mult mai scăzute decât Franța.

Castex a mai spus că Franța este pregătită să se îndrepte către o a patra doză de vaccin anti-COVID, atunci când va fi momentul potrivit.

Miercuri, Franța a înregistrat un record de peste 332.000 de cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore, și încă 246 de decese asociate cu virusul Sars-Cov-2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...