În Franța, doar cei vaccinați anti-COVID vor putea folosi trenul

După ce a stârnit controverse spunând că vrea să îi „enerveze” pe cei nevaccinați, președintele framcez Emmanuel Macron spune acum că doar cei vaccinați vor putea folosi trenul.

Parlamentul Franței a aprobat joi planurile președintelui Emmanuel Macron pentru un permis de vaccin pentru a ajuta la stoparea răspândirii variantei Omicron, informează Reuters.

Testul negativ nu e de ajuns

Macron a declarat, potrivit Le Parisien, la începutul acestei săptămâni că vrea să complice atât de mult viața celor care refuză vaccinul împotriva COVID-19, strângându-i din locurile publice, încât vor ajunge să se vaccineze.

Mai mult de 90% dintre cei peste 12 ani au primit cel puțin două doze, arată datele guvernamentale. Ministrul Sănătăţii, Olivier Veran, a declarat că un număr record de persoane s-au vaccinat cu cel puțin o doză, miercuri, după ce comentariile lui Macron au fost publicate.

Oamenii din Franța au fost nevoiți de câteva luni să prezinte fie dovada vaccinării, fie un test negativ COVID-19 pentru a intra în locuri precum cinematografe, cafenele, dar și pentru a folosi mijloacele de transport în comun. Dar, odată cu creșterea infecțiilor cu variantele Delta și Omicron, guvernul a decis să renunțe la opțiunea de testare în noul proiect de lege.

Record de îmbolnăviri în Franța, în ciuda ratei ridicate de vaccinare

Prim-ministrul Jean Castex a declarat că țările care au făcut vaccinarea imperativă, cum ar fi Italia și Austria, au rate de vaccinare mult mai scăzute decât Franța.

Castex a mai spus că Franța este pregătită să se îndrepte către o a patra doză de vaccin anti-COVID, atunci când va fi momentul potrivit.

Miercuri, Franța a înregistrat un record de peste 332.000 de cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore, și încă 246 de decese asociate cu virusul Sars-Cov-2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...