Cum a ajuns un tablou de Picasso în mijlocul dovlecilor, pepenilor şi sticlelor cu bere

Tabloul „Atelierul”, de Pablo Picasso, a fost expus într-un supermarket din Essonne, la sud de Paris, departament unde va fi inaugurat în 2025 un ”Centru Pompidou regional”, care va adăposti opere din Muzeul Naţional de Artă Modernă al Franţei.

Potrivit AFP, tabloul scos din colecţiile unuia dintre cele mai mari muzee de artă modernă şi contemporană din lume, Centrul Pompidou, a intrigat rezidenţii veniţi să-şi facă cumpărăturile şi care se întrebau dacă este „autentic’‘. Pompieri, poliţişti şi agenţi de securitate ai supermarketului au vegheat cu discreţie tabloul.

E emoţionant pentru mine”, a spus Ibrib Joanne în timp ce admira tabloul în tuşe predominant maro şi care reprezintă interiorul atelierului lui Pablo Picasso dintr-o vilă din Cannes şi pe care l-a realizat în 1955 în memoria prietenului său Henri Matisse.

Acolo unde este realitatea

O simeză modestă a fost construită în faţa rafturilor cu produse şi a fost degajat un culoar astfel încât clienţii acestui supermarket, situat între două oraşe cu mai puţin de 60.000 de locuitori laolaltă, să poată contempla opera pictorului cubist. „Sunt încântat că această operă este expusă în mijlocul dovlecilor, pepenilor şi sticlelor de bere”, a declarat cu entuziasm Serge Lasvignes, preşedintele Centrului Pompidou, „acolo unde este realitatea, acolo unde oamenii îşi duc viaţa”.

„Nu este colecţia Centrului Pompidou, ci cea a Franţei, întrucât este naţională şi este a tuturor francezilor, oriunde ar fi”, a argumentat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...
Ședință guvern Ciucă

Planul de austeritate s-a amânat! Guvernul nu votează Ordonanța, ci va...

Răsturnare de situație la mult anunțatul plan de reducere a cheltuielilor statului. S-a amânat! În schimb, guvernul va avea luni, 24 aprilie, runde de...