În Myanmar continuă protestele și cenzurarea internetului

Câteva mii de persoane au ieşit sâmbătă să protesteze la Yangon, capitala economică a Myanmarului, împotriva recentei lovituri de stat militare, în timp ce internetul era perturbat în toată ţara, relatează Reuters.

„Jos dictatura militară”, au scandat protestatarii, agitând drapele roşii ale Ligii naţionale pentru democraţie, partidul fostei lidere a Myanmarului Aung San Suu Kyi, care a fost arestată luni.

Este cea mai amplă manifestaţie care are loc până acum în Myanmar după puciul de luni, notează France Presse.

ONG-ul de supraveghere a internetului NetBlocks a anunţat pe de altă parte că în toată ţara se înregistrează întreruperi ale internetului, care au început în jurul orei locale 10.00 (03.30 GMT).

Accesul la reţelele Twitter şi Instagram a fost restrâns de vineri seara, grupul norvegian Telenor, unul din principalii operatori de telecomunicaţii din Myanmar, confirmând că noile autorităţi au ordonat blocarea platformelor „până la noi ordine”. Mai devreme în cursul săptămânii armata a ordonat întreruperea accesului la Facebook, principalul mijloc de comunicare pentru milioane de birmani.

În încercarea de a scăpa de cenzură, unii dintre aceştia au recurs la VPN-uri, instrumente virtuale care permit eludarea restricţiilor geografice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...