Încã o acuzaţie de viol pentru Donald Trump

Fostul preşedinte al SUA este acuzat de o faptã comisã acum 25 de ani într-un magazin din New York

Fostă editorialistă proeminentă, pentru revista Elle E. Jean Carroll, în vârstă de 79 de ani, a depus mărturie săptămâna trecutã într-un proces civil aceasta împotriva fostului președinte Donald Trump, susținând că acesta a agresat-o sexual cu peste 25 de ani în urmă într-un magazin din New York, iar apoi a defăimat-o după ce a vorbit despre asta în 2019. Elle E. Jean Carroll este una dintre cele peste 20 de femei care l-au acuzat pe fostul președinte de abuzuri sexuale încă din anii 1980. Trump a negat toate acuzațiile, catalogând acest nou proces „înșelătorie inventată” și „vânătoare de vrăjitoare”.

Procesul civil intentat în 2022 de către Carroll, a început marțea trecutã, pe 24 aprilie, iar miercuri aceasta a depus  mărturie la Tribunalul Federal Manhattan din New York, ocazie cu care a fost supusã unui interogatoriu agresiv în instanţã de cãtre avocatul lui Trump. Carroll a susținut în faţa judecãtorului că Trump a atacat-o și a violat-o violent într-un vestiar al magazinului Bergdorf Goodman din Manhattan, la mijlocul anilor 1990. Declaraţia accesteia a apãrut pentru prima dată în revista „New York”, în iunie 2019, în timp ce Trump era în funcție. 

0

Donald Trump a negat, în octombrie 2022, acuzațiile și a spus că nu a întâlnit-o niciodată pe Carroll: „Ea nu spune adevărul, este o femeie cu care nu am nimic de-a face, nu am cunoscut-o și nu ar fi interesat să o cunosc pentru cã nu este genul meu”.

La primul termen, avocatul lui Carroll, Shawn Crowley, a descris cum Carroll și Trump s-au lovit unul de altul la un magazin, iar în timp ce cei doi se aflau într-un dressing, dupã care Trump a împins-o de un perete și a agresat-o sexual. Carroll a oferit judecãtorului o relatare detaliată a presupusului atac: „Sunt aici pentru că Donald Trump m-a violat și când am scris despre asta, a spus că nu s-a întâmplat. A mințit și mi-a spulberat reputația. Sunt aici pentru a încerca să-mi recuperez viața”.

Avocatul lui Trump, Joe Tacopina, a interogat-o pe Carroll ore în șir, în încercarea de a ridica îndoieli cu privire la povestea acesteia. El i-a adresat fostei jurnaliste întrebări detaliate despre motivul pentru care nu a țipat și despre cum a pretins că a încearcat să lupte împotriva agresiunii lui Trump. „Vă spun că m-a violat, fie că am țipat sau nu”, a declarat Carroll în instanță.

Judecătorul Tribunalului Federal Manhattan din New York, Lewis Kaplan, l-a mustrat pe avocatul Tacopina, numind la un moment dat întrebările acestuia „argumentative”. Totodatã, judecătorul a avertizat că Trump trebuie să-și calmeze criticile la adresa lui Carroll pe rețelele de socializare. Insã avocatul Tacopina a subliniat incertitudinea lui Carroll cu privire la data exactă a presupusului atac, argumentând că este imposibil pentru Trump să-și explice alibiul fără o oră anume. Acesta a mai sugerat că fosta editorialistã a avut motive politice să-l dea în judecată pe Trump, având în vedere cã „a votat pentru democrați”.

Cei nouă jurați (șase bărbați și trei femei) care prezidează cazul au fost aleși din 100 și urmează să rămână anonimi public pe tot parcursul procesului.

Deocamdatã nu este clar dacă Trump va apărea în instanță pentru a da declaraţii în acest proces, însã judecãtorul a cerut sã ştie acest aspect din motive de securitate. In paralel, Trump se confruntă şi cu acuzații penale la New York, fiind acuzat că i-ar fi plătit bani în tăcere unei foste vedete porno Stormy Daniels înainte de prezidențialele din 2016, pentru a nu face publicã o relaţie sexualã

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...