Încă o demisie din USR: Ilinca Macarie, fost consilier local la Primăria Sector 1 din București

Ilinca Macarie, fost consilier local Sector 1, îşi anunţă demisia din Uniunea Salvaţi România, precizând că nu împărtăşeşte sistemul de valori şi viziunea actualei conduceri a USR.

„În sfârşit, am demisionat din USR. Luasem hotărârea de mult, dar tot nu am apucat să oficializez decizia. Poate pentru că deja mă simţeam aşa de străină de această formaţiune politică, că mi se părea irelevant. Poate pentru că mai speram în ceva? Nu cred. Dar despărţirile în general sunt grele, aşa că a durat un pic. E clar, nu, de ce plec? Nu mai am ce face aici. Sunt membru fondator USB şi m-am băgat în politică pentru că voiam să fac ceva concret şi ştiam ce vreau să fac. Ştiam că pot face, numai să fiu lăsată. Nu mai am nimic în comun cu oamenii care conduc acum USR-ul, nici ca viziune, nici ca sistem de valori (episodul Odăi a pus capac)„, a scris ea pe Facebook.

Ilinca Macarie a menţionat că nu regretă că a făcut parte din USR şi îşi exprimă speranţa că va veni şi „vremea unora care vor o politică bazată pe empatie şi responsabilitate”.

„Dar nu regret că am fost parte din această poveste. Cred că am avut aşteptări nerealiste. Lucrurile nu se pot schimba atât de radical cum mi-aş fi dorit. Va veni şi vremea unora care vor o politică bazată pe empatie şi responsabilitate, aşa cum îmi doresc eu. Aceşti oameni există deja printre noi şi experienţa USR a fost o şcoală extrem de utilă. Sper să o valorifice. Sper să o valorific”, a conchis ea.

Fostul senator Florina Presadă şi-a anunţat, vineri dimineaţa, demisia din Uniunea Salvaţi România, precizând că nu se mai regăseşte în acest partid de mai multă vreme, dar că „nu e timpul pierdut” pentru apariţia altor noi formaţiuni politice.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole