Încă o țară recomandă suspendarea vaccinării cu AstraZeneca

Din motive de precauție Irlanda recomandă suspendarea vaccinării cu serul AstraZeneca/Oxford. Țara nu a înregistrat până acum nici un caz de reacție adversă severă în urma vaccinării.

Propunerea a fost făcută în urma unui raport făcut de agenţia norvegiană pentru sănătate. Norvegia a raportat recent patru cazuri de persoane care au dezvoltat reacții adverse severe în urma vaccinării cu AstraZeneca.

Conform le Figaro, comisia însărcinată cu programul de vaccinare din Irlanda a recomandat măsura să se aplice începând de duminică dimineaţă.

AstraZeneca a transmis că o analiză făcută asupra cazurilor raportate după administrarea a 17 milioane de doze de vaccin nu indică o creştere a riscului de embolie pulmonară, tromboză venoasă profundă sau de trombocitopenie – scădere a numărului de trombocite, conform Reuters.

„De fapt, numărul de astfel de cazuri raportat pentru vaccinul anti-COVID al AstraZeneca nu este mai mare decât numărul celor care ar fi fost înregistrate în mod natural, dacă populaţia nu ar fi fost vaccinată”,a declarat o purtătoare de cuvânt a companiei.

Citește și:

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Piedone, o nouă baie de mulțime în Parcul Sebastian

Piedone, o nouă baie de mulțime, în Parcul Sebastian. Oamenii s-au...

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost prezent, sâmbătă, la evenimentul dedicat Zilei Internaționale a Romilor, care se desfășoară în perioada 6-7 aprilie...

Mandatul managerului care a mărit brusc salariile la ”Valea Jiului” a...

Eusebiu Durbacă va mai sta încă două luni la conducerea Complexului Energetic Valea Jiului, societate care a preluat activele CE Hunedoara. Mandatul directorului general...