Încă un dosar la DNA pe numele lui Costel Alexe

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, este urmărit penal de procurorii DNA într-un nou dosar, pentru abuz în serviciu în formă continuată.

Costel Alexe este acuzat că ar fi numit fără respectarea legii un director interimar la Școala Populară de Arte „Titel Popovici” Iași, a anunțat vineri DNA.

Șeful CJ Iași este urmărit penal de DNA și s-a aflat sub control judiciar într-un dosar în care este acuzat că ar fi primit mită 22 de tone de tablă în perioada în care era ministru al Mediului.

Radu Gabriel Apetrei, șef serviciu resurse umane și salarizare din cadrul Consiliului Județean Iași, pentru complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată;

Vlad Corneliu Baba, consilier IA în cadrul Compartimentului Cabinet la Președintele Consiliului Județean Iași, detașat ca manager (director) interimar al Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași, pentru complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată.

Acuzațiile DNA

În 11 noiembrie 2020, Costel Alexe, în calitate de președinte al Consiliului Județean Iași și beneficiind de ajutorul lui Vlad Baba, ar fi dispus detașarea acestuia de pe funcția de consilier IA în cadrul Compartimentului Cabinetului Președintelui Consiliului Județean Iași, în funcția de manager (director) interimar al Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași, deși numirea nu îndeplinea condițiile legale de ocupare a acestei funcții de conducere.

Ulterior, în 10 martie și 7 iulie 2021, Costel Alexe ar fi dispus prelungirea detașării lui Vlad Baba în aceeași funcție de conducere.

Costel Alexe ar fi fost ajutat de către suspectul Radu Apetrei, care, în calitate de șef Serviciu resurse umane și salarizare din Consiliul Județean Iași, ar fi întocmit documentațiile aferente emiterii dispozițiilor de detașare.

Mai mult, în 11 noiembrie 2020 Vlad Baba ar fi fost angajat pe perioadă determinată, fără concurs, pe funcția de consilier IA la cabinetul președintelui Consiliului Județean Iași. Tot la aceeași dată ar fi fost detașat pe funcția de manager (director) interimar al Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași.

Astfel, s-ar fi adus un prejudiciu de 86.153 de lei bugetelor Consiliului Județean Iași și Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași, reprezentând suma remunerațiilor încasate de către Vlad Baba în baza contractului de management interimar, mai spun procurorii DNA.

Costel Alexe este urmărit penal de DNA și într-un dosar în care este acuzat că în perioada în care era ministru al Mediului în Guvernul Orban ar fi primit mită 22 de tone de tablă de la un combinat siderurgic (Liberty din Galați), pentru alocarea cu titlu gratuit către combinat a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră. În acest dosar, Alexe s-a aflat sub control judiciar începând din 28 aprilie 2021 și până la sfârșitul lunii august, când măsura a fost revocată.

Costel Alexe a susținut că este nevinovat și s-a declarat convins că va demonstra acest lucru în instanță. El a anunțat atunci că, într-un “gest de onoare”, se autosuspendă din funcția de președinte al PNL Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...