Încălzirea globală, responsabilă de prelungirea sezonului de alergii

O echipă de cercetători americani a ajuns la concluzia că încălzirea globală are un impact semnificativ în prelungirea sezonului de polen și, implicit, de alergii.

Rezultatele unui studiu din SUA arată că sezonul polenului, încărcat cu 21% mai mult polen decât în anul 1990, începe cu 20 de zile mai devreme. Potrivit oamenilor de știință, schimbările climatice joacă un rol important în prelungirea acestui sezon, scrie The Independent.

Studiul, condus de profesorul William Anderegg din cadrul Universității din Utah, a fost publicat recent în revista științifică „Proceedings of the National Academy of Sciences”.

„Asocierea semnificativă dintre vremea mai caldă și sezonul polenului oferă un exemplu clar al modului în care schimbările climatice afectează deja sănătatea americanilor”, a precizat prof. Anderegg.

Un sezon de polen prelungit afectează tulburări precum rinita, conjunctivita și astmul. Cei mai vulnerabili sunt copiii și vârstnicii.

Polenul a crescut, în general, cu 21% în perioada analizată, 1990-2018.

În România, potrivit Ministerului Mediului, aproape 482.000 de persoane din populația activă a țării sufereau de alergie la ambrozie în anul 2019. Cantitatea mare de polen, produsă de ambrozie începând cu mijlocul lui iulie, afectează sănătatea umană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Caracatița politică și de afaceri din Dolj, păstorită de SRI, denunțată...

Un denunț exploziv la Serviciul Român de Informații, făcut de un afacerist din Craiova, cu circa o lună înainte ca Eduard Hellving să plece...