Incendiu la Brazi, Prahova: Un incinerator de deșeuri a a luat foc în această dimineață. Suprafața afectată este de 4.000 mp

Un incendiu a izbucnit, miercuri dimineaţă, la o societate de incinerare a deşeurilor periculoase din comuna prahoveană Brazi, autorităţile emiţând un mesaj RO-ALERT prin care avertizează asupra degajărilor masive de fum.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, incendiul a izbucnit în comuna Brazi, la o hală de depozitare a unei societăţi comerciale care are ca obiect de activitate colectarea şi incinerarea deşeurilor periculoase.

În urma incendiului au rezultat degajări mari de fum, cetăţenii din zonă primind mesaj de tip RO-ALERT.

„Incendiu major produs la SC Eco Burn SRL cu degajări masive de fum. Evitaţi zona. Eliberaţi căile rutiere pentru a facilita accesul structurilor de intervenţie. Menţineţi ferestrele locuinţelor închise. Dacă sunteţi în apropiere, evacuaţi zona. Luaţi măsuri de adăpostire şi de autoprotecţie”, este mesarul RO-ALERT trimis de ISU Prahova.

UPDATE ORA 7.30 Incendiul care a izbucnit, miercuri dimineaţă, la o hală de depozitare a unei societăţi de incinerare a deşeurilor periculoase din comuna prahoveană Brazi s-a extins, cuprinzând întreaga hală, autorităţile luând în calcul ipoteza ca o persoană să fi fost prinsă înăuntru.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, incendiul, care iniţial se manifesta pe circa 400 de metri pătraţi, a cuprins întreaga hală, suprafaţa afectată fiind de 4.000 mp.

UPDATE ORA 08.10 Garda de Mediu Prahova: Măsurătorile nu au indicat creşteri sau depăşiri ale indicatorilor după incendiul de la Brazi

Garda de Mediu Prahova informează că, în urma incendiului izbucnit miercuri dimineaţă la incineratorul de deşeuri Eco Burn de la Brazi, nu au fost depistate creşteri sau depăşiri ale indicatorilor de calitate a aerului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...